Squash-lasagne

För en tid sedan zappade jag förbi “Du är vad du äter” och sÃ¥g att dom gjorde lasgane, fast med skivad squash istället för lasagneplattor. Det lät spännande sÃ¥ jag i gÃ¥r improviserade jag ihop en egen variant, som blev väldigt lyckad tycker jag:
Squash-lasagne

Squash-lasagne

4-5 personer

  • 1 stor squash
  • 300g sojafärs
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk creme fraiche chili & paprika
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk mjöl
  • 1 paprika i din favoritfärg
  • 1-2 dl smakrik riven ost
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar

Finhacka lök och vitlök samt tärna paprikan. Fräs grönsakerna tills löken mjuknat i lite olja. Tillsätt färsen och låt fräsa i några minuter. Rör ner mjölet i creme fraichen, och rör ner det i såsen tillsammans med de krossade tomaterna. Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

Hyvla squashen på längden med osthyvel. Varva squashskivor och färsröra i en ungsfast form. Börja och sluta med ett tunt lager färsröra. Squashskivorna används alltså som lasagneplattor. Eftersom squashen inte sväller som pastan gör du squashlagren lite tjockare än om du använt vanliga lasagenplattor. Avsluta med att strö över riven ost av din favoritsort.

Grädda i ugnen på 200grader i ca 30 minuter.

4 Responses to “Squash-lasagne”

  1. Frida on 19 Feb 2007 at 11:09

    Mmm, låter gott! Det måste jag prova.

  2. Monica on 19 Feb 2007 at 11:38

    Tack för tips, det ser jättegott ut!

  3. Elisabeth on 19 Feb 2007 at 15:05

    Jag tror man skulle kunna ha squash och aubergine att växla med som plattor! Men nu åt vi auberginen ugnsrostad igår. Nånting att se fram emot att få testa nästa gång! ;-)

    Skönt att du inte är inlagd!

  4. Greta Bergsten on 13 May 2008 at 20:54

    Vad bra att jag fick ett recept. Jag har också sett
    programmet, men kunde inte komma ihåg ingridienserna.
    Jag har sökt på tv3, meninte fått något napp.
    Jag ska nog prova med quornfärs, få se hur det blir.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment