Matlagning

Helt plötsligt svämmar inspirationen på alla kanter. Idag kände jag doften av basilika i mataffären och blev sugen på att göra svamplasagne med basilika. Det blev väldans lyckat, tyckte båda sambon och jag:

Svamp- och basilikalasagne

Svamp- och basilikalasagne

5-6 portioner

  • Lagom mÃ¥nga lasagneplattor
  • Ca 20 champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 paket färskost vitlök och örter (200g)
  • 250g keso naturell
  • 2 dl sojagrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2-3 msk mjöl
  • 1 näve färsk basilika
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Grovhacka svamp, lök och vitlök och fräs det mjukt i en skvätt olja i en kastrull eller stekpanna med höga kanter. Strö över mjölet och rör ner grädde och creme fraiche låt koka ihop någon minut. Smula sedan ner buljongtärningen och klicka i färskost och keso. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner grovhackad, färsk basilika.

Varva svampsås, spenat och lasagneplattor i en ugnsfast form avsluta med ett lager svampsås och strö över den rivna osten. Grädda i ugn på temperatur och tid enligt lasagneplattepaketet.

3 Responses to “Matlagning”

  1. LenaL on 11 Sep 2007 at 7:26

    Så härligt gott det verkar! Är den inte fantastisk, denna blogvärld? En sån massa bra tips och idéer av olika slag man kan fånga upp. Tusen tack för detta!

  2. marianne lundholm on 13 Oct 2007 at 19:18

    jag ska ta o prova ditt härliga recept, vad tyckte du om plis`en då???

  3. marianne lundholm on 13 Oct 2007 at 19:19

    jag ska ta o prova ditt härliga recept, vad tyckte du om plis`en då??? men va konstigt, det går inte att lämna en kommentar

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment