Ojoj!

Nya läsperioden har dragit igång med en rivstart! I början på läsperioderna känner jag mig alltid lite överväldigad och förvirrad. Det brukar ta ett par veckor innan jag är i fas igen och känner att jag har kontroll. Jag trodde att den här perioden skulle bli lugn, men den verkar bli allt annat än det. Intervjuer, projekt, labbar, duggor, schemakrockar osv. Så just nu vill jag mest gräva ner mig i ett mörkt hörn och hålla för öronen. Jag vet ju att det brukar ordna sig bara man kommer igång lite. Men bara tanken på att jag ska försöka klara tre tentor samma vecka stressar mig rejält, även fast det är 6 veckor kvar dit. Det hjälper inte att jag har 4 veckor jullov efter det, jag mår hellre bra hela perioden och har kortare lov. Men jag ska jaga lite folk och se vad som går att göra åt det.

LyxstickningSom tur är har jag min nya lyxstickning att trösta mig med. Det är Grignasco merinosilk från Garnhärvan. Och som jag lovat Fosco på senaste stickcafét så är det en fet pärlbård längst ner. Eller så jätte-fet vet jag inte om den är, 324 pärlor fördelade på två varv. Tanken är att det ska bli en liten kofta med trekvartsärm. Merinosilket är ljuvligt att jobba med, så otroligt mjukt. Och jag blir bara mer och mer förtjust i färgen (som jag tyckte var lite läskig i början).

5 Responses to “Ojoj!”

 1. christina on 01 Nov 2007 at 21:44

  Hej,
  Tittar in på din blogg då och då och följer med stort intresse dina olika stickprojekt. Du verkar ha god pejl på stickgarner av hög kvalitet. Är själv en hängiven stickare men blir ibland beviken på dyra garner då de noppar redan efter en vecka eller så luddar de av sig fibrer så andra kläder blir helt impregnerade. Har hört att vissa garner har en sådan nopp/ludd-period precis i början men att det avtar efter ett tag. Vore intressant att höra vad du har för erfarenheter.
  hälsningar Christina

 2. Eva i Halmstad on 01 Nov 2007 at 22:02

  324 pärlor låter mycket.
  din aschema problem låter jobbiga går de och prestera bra på tre tentor så tajt?
  Ha de så gott nu i alla fall, i morgon är en annan dag(Christer Björkman), Eva.

 3. Susilull on 02 Nov 2007 at 8:51

  Ta en dag i taget, så går tentorna säkert jättebra!! Men förstår hur du känner dej.

  Garnet ser underbart ut, läcker färg!
  Jag suktar själv efter att sätta igång med mitt merinosilke, men just nu kämpar jag med en basker-mitt eget fel, jag envisas ju med att göra om mönstret hela tiden.

  Ha en bra dag!

 4. Trollmamman on 02 Nov 2007 at 9:58

  Underbar färg! Helt underbar!

  Har du ett mönster, eller stickar du efter eget huvud? ;-)

 5. Kristina on 02 Nov 2007 at 11:50

  usch för tentor så nära varandra. Men försök att tänka bort det nu och fokusera på varje dag. Vet att det är svårt. Men det ska gå.

  KRAM

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment