Pågående lyx

Jag insåg just att det enda ni hittills sett av min lyxkofta är en hög med garnnystan. Det måste genast åtgärdas. Inte för att garnnystan är fy skam, men ändå…

Lyxiga koftan

Det finns två färdiga framstycken också, men de fick inte vara med på bilden. Jag blir bara mer och mer förtjust i garnet (Baby Silk), det har både alpackans mjukhet och silkets lyster och tyngd, känns hur lyxigt som helst… och sååå mjukt. Det känns som att koftan kommer att bli bra också, så det är bara njutning att sticka på den här. Men blä vad tråkig den här årstiden är för stickbloggare, det är ju i det närmaste omöjligt att ta vettiga foton.

Jag är fortfarande ledig från skolan, en hel vecka till faktiskt. Och jag ägnar dagarna åt att slappa, läsa, fixa lite småsaker som behöver göras och ta det lugnt. Jag har börjat sy lite igen, det var bra länge sedan sist. Men de senaste dagarna har det blivit lite allt möjligt smått och gott. Och jag har insett att jag måste jobba lite med min perfektionism. Lagom bra räcker, perfekt är bara onödigt.

Och så har jag blivit kär. I Erin.

10 Responses to “Pågående lyx”

 1. Trollmamman on 09 Jan 2008 at 12:36

  Kanske är det texten som gör det, men nog tycker jag att det syns att detta är ett lyxprojekt :-) Härligt att läsa att du är så nöjd med garnet – jag har just påbörjat operation “leta garn till Wicked” och stickfastheten jag letar efter råkar stämma perfekt med den för Baby Silk.

  Erin var verkligen underbar!

 2. Marika on 09 Jan 2008 at 13:23

  J*klar.
  En till tröja av Kim Hargreaves som jag vill göra.

  Perfekt är onödigt, fast jag jobbar också på att komma över det. Lagom bra, eller tillräckligt bra, är något att sträva efter.

 3. Eva i Halmstad on 09 Jan 2008 at 13:33

  Förstår att du är kär.
  Eva.

 4. Anna on 09 Jan 2008 at 15:00

  Tycker koftan ser lyxig ut på fotot också. Man liksom ser lystern och mjukheten. Blir perfekt till våren, tror jag!

  Kan bara hålla med Eva: Fårstår att du är kär. Vad vacker den är! Och jag som inte brukar gilla koftor/tröjor med många flätor på…

  Hoppas du kan fortsätta njuta av ledigheten!

 5. Marianne on 09 Jan 2008 at 15:03

  Jag förstår också att du är kär. Det finns många fina mönster på den sidan. Har länge tänkt beställa den boken, men ännu ej blivit av.

 6. Elisabeth on 09 Jan 2008 at 20:53

  Snygg och vilka fina ärmhål!

  Snart hoppas jag på att vara redo för koftträsket också! ;-) En bit av “perfektionismen” är ju att våga sej på nåt så stort att man riskerar att det blir liggande, men många av mina sjalar är ju större än koftor…

  Jaja, så var det ju det där med matten då… ;-)))

 7. Elisabeth on 09 Jan 2008 at 20:55

  att _utmana_ perfektionismen menade jag, men jag är för trött ikväll…

 8. Erika on 10 Jan 2008 at 10:40

  Det är så härligt när man känner så där inför en stickning. Ska bli jättespännande att se den när den är klar.
  Jag är också kär i Erin och hela kollektionen.Vet du om det går att beställa boken från någon svensk webb-bok-shop? Jag kollade runt för ett tag sen och då fanns den inte… :(

 9. Mikaela on 10 Jan 2008 at 11:28

  Ser jättemysig ut =) Det är alltså bara en och en halv ärm kvar?

 10. Sanna on 11 Jan 2008 at 8:41

  Åhh, den ser och jag vet att den bara är helt underbar. Har klämt lite!!Den är snart klar. Väntar med spänning på resultatet.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment