Pärlor!

Jag har alltid varit svag för pärlor, men nu var det länge sen jag “pärlade”. Igår fick jag ett ryck och åkte till pysselbutiken och köpte lite smågrejer som fattades och åkte sedan hem och plockade fram alla pärlorna och frossade loss. Jag lekte mest och testade olika färger och former med varandra. Men det blev några färdiga halsband också:

Trasselhjärtan

Två “trassehjärtan” ett med galvaniserad ståltråd med tre gröna pärlor på grönt läderband och ett med svartglödgad ståltråd med röd pärla på senapsgult läderband. Det gul-röda är egentligen ursprunget till gårdagens inspirations-attack. Jag fick en bild i huvudet och blev bara tvungen att testa om det gick att få till det som jag ville. Och det funkade :)

Trähalsband

Ett lååångt halsband med bruna, röda och blågröna träpärlor. De bruna pärlorna har legat länge och jag har blivit lika sugen varje gång jag sertt dem, men inte kunnat få till något som jag blev nöjd med. Men plötsligt föll bitarna på plats och jag är riktigt nöjd med resultatet, det här tror jag att jag kommer använda mycket!

Jag har forsatt att pärla idag också, men idag blev det inget resultat av det. Annat än att jag har haft roligt förstås!

Åh, och så har det öppnat en ny garnaffär på nätet som är värd att spana in – Sannsticks!

4 Responses to “Pärlor!”

 1. Kati on 11 Jan 2008 at 15:02

  Åh, så fina halsband du har gjort!! Jättefina, tycker väldigt mycket om hjärtehalsbanden och det bruna långa är ju jättefint, härlig färgkombination.

 2. Elisabeth on 11 Jan 2008 at 20:53

  Om man får önska, så vill jag önska mej en tråd-å-pärl-workshop med dej!

 3. Bim H-D on 12 Jan 2008 at 11:38

  Oj, de där halsbanden var ju urläckra… hade behövt något färgstarkt för någon dag sedan – grått, grått, grått utomhus… själv iklädd kokosgrått och mörkblå jeans… men kollar man bilden i bloggen – lite dystert? ;)
  Må så gott… värmländskan… kramis och få mig att göra något kul ;)

 4. teresa on 17 Jan 2008 at 16:46

  Hjärtanen är bara så fina! Blev jätteinspirerad att “pärla” nu, gör det också i omgånger. Visa gärna mer du gjort, det är så roligt att se vad andra åstadkommer.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment