Oväntat besök

I eftermiddag hade vi några vänner här på lite fika. Gissa om vi blev förvånade när de ringde på dörren och det visade sig att de blivit en till i familjen sen sist vi sågs. I fredags fick de en liten dotter. Vi visste ju förstås att det var på gång, och var halvt om halvt inställda på att de skulle kunna ställa in fikat för att åka till BB istället. Men vi hade inte räknat med att det skulle komma fyra personer istället för tre :)

SÃ¥ vi har beundrat en alldeles ny liten människa och passat pÃ¥ att testa mina blocknings-pussel pÃ¥ 3-Ã¥riga, nyblivna storasystern. Vi Ã¥t en hemgjord ostkaka som vi köpt pÃ¥ marknad i höstas. Den fick högsta betyg frÃ¥n 3-Ã¥ringen: “Det här var den godaste ostkakan jag ätit nÃ¥nsin ätit!”. Även mina chokladmuffins med björnbär verkade gÃ¥ hem hos kak-kännaren, det slank ner 3 st pÃ¥ raken :)
Muffins med choklad och björnbär

Muffinsen är bakade utan ägg, och recepetet finns här. Och jag kan passa på att bjussa på ett baktips: försök inte att baka muffins på ugnssten, det blir inget bra. Dom kanske ser bra ut på ytan när klockan ringer, men i botten är de fortfarande ogräddade. Det funkar att äta dem, om man använder sked, men det kanske inte riktigt är så man vill bjuda på muffins. Så jag rekommenderar att ni tar ut eventuella bakstenar ur ugnen innan ni slår på den. Eller uppfostrar eventuella baknördiga sambos till att ta ut sin sten ur ugnen när de bakat.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och sticka lite innan det blir tidig säng-gång för att orka upp till skolan i ottan i morgon.

7 Responses to “Oväntat besök”

  1. Tropicalia on 21 Jan 2008 at 9:03

    mums chokladmuffins… Det ska vi definitivt testa.

  2. Mikaela on 21 Jan 2008 at 9:25

    Tack och lov har man aldrig haft nÃ¥gon baksten (utan snarare en stenugn som borde ha varit i användbart skick för länge sedan) sÃ¥ det är bara att baka muffins i lÃ¥nga rader, vilket man ocksÃ¥ gör. Önskar bara att man hade ett hyfsat recept pÃ¥ matmuffins “/

  3. Ulricha on 21 Jan 2008 at 10:33

    Tack för ditt grattis :-)

    Vilka smarriga muffins! Jag hade bÃ¥de choklad och björnbärssylt i vÃ¥ran hembakade tÃ¥rta, det är en förträfflig kombination, sÃ¥ din “kak-kännare” hade helt rätt :-)

    Mönstret till ananassjalen, finns det på nätet eller var det från någon bok?

    Ha det bra.

  4. Elisabeth on 21 Jan 2008 at 12:48

    Vad gör stenen för nytta i brödbak? *funderar*

  5. Elin on 21 Jan 2008 at 21:39

    jag har varit här förut och berömt men jag mÃ¥ste göra det igen. jag blir verkligen sÃ¥ himla inspirerad av att besöka din blogg! det bara kliar i fingrarna. men ibland kan det vara farligt ocksÃ¥; efter dagens besök här är mitt garnbegär extremt stort, i motsats till min plÃ¥nbok… du är kanske hemlig agent anställd av garntillverkarna pÃ¥ uppdrag att locka oss svaga själar i fördärvet ;)
    en fråga också: har ett vagt minne av att du nån gång tipsat om hur man kan få lingarnet lite mjukare innan man stickar. kan det stämma? vill gärna ha det tipset igen i så fall!
    ha det fint!
    Elin

  6. teresa on 22 Jan 2008 at 16:04

    Tack för dina tankar om slöjd. Du har så rätt!!
    Och tack för tipsen – ibland behöver man se med nÃ¥gon annans glasögon…

  7. teresa on 24 Jan 2008 at 9:29

    Ilsefin (underbart namn)!
    Jag tyckte inte alls att det var pekpinnar, utan alldeles otroligt vettiga åsikter som jag tänkt mycket på sedan dess! Önskar jag kunde hitta till den där lust-principen lite mer. (Fast det kändes faktiskt lite så när jag virkade min kasse igår.)
    Har du läst boken Svensk slöjd av Uuve Snidare? Den ger lite samma känsla som dina bra tankar!

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment