Upphovsrätt

Jag känner att jag måste klargöra en sak. Jag har skrivit en del om det här tidigare, men det var ett tag sedan och det tål att upprepas.

Med jämna mellanrum får jag mail eller kommentarer från läsare som ber mig dela med mig av upphovsrättsskyddade mönster och jag säger nej till alla, av samma skäl. Jag sprider inte upphovsrättsskyddade mönster vidare eftersom jag tycker att det är viktigt att respektera en designers rätt till sina skapelser och deras möjligheter att försörja sig.

Jag delar mer än gärna information om hur man får tag på olika mönster genom att länka till gratismönster eller ställen där man kan köpa mönstret i fråga. Har jag hämtat mönstret från en bok eller tidning försöker jag att uppge en så tydlig referens som möjligt. Jag vill självklart bidra till att inspirera andra stickare. Saknar ni information om mönster till något jag gjort så skriv en kommentar eller ett mail och fråga så hjälper jag er så gott jag kan. Men jag ber er att respektera att jag inte sprider mönster vidare utan att ha tillstånd att göra det.

Jag hoppas att ingen tar det här personligt. Jag känner bara att jag behöver tydliggöra min åsikt i frågan och ber er att själva fundera på vilken inställning ni har till spridning av upphovsrättsskyddat material.

5 Responses to “Upphovsrätt”

 1. chaos on 18 Mar 2008 at 20:39

  Bra, jag håller helt med!

 2. chaos on 18 Mar 2008 at 20:47

  Tack för ditt mail! Jag är redan fast på din blogg, det är riktigt roligt att bläddra bland dina inlägg! Tack för en underbar blogg!

 3. astrid on 18 Mar 2008 at 21:31

  Bra !
  Det er alt lite bevissthet om hvor viktig opphavsretten er ! Liker bloggen din Рh̴per ̴ komme i gang med strikke-/h̴ndarbeidsblogg selv ogs̴. God p̴ske :-)

 4. Anna on 18 Mar 2008 at 22:48

  Jättebra att du tar upp det viktiga med upphovsrätten! Håller med dig helt och hållet. Dessutom är ju din gröna spretiga halsduk helt underbar!

 5. Medea on 19 Mar 2008 at 8:46

  Det är ju otroligt viktigt att respektera. Håller helt med!

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment