Bokm̴ndag РKnitting Classic Style av Veronik Avery

Schemat är ustkrivet, skolväskan packad, matlådan tinad, väderprognosen studerad, skorna ingånga och näringsrik frukost intagen. Nu gäller det bara att jag kommer ihåg hur man gör när man åker buss, det var nog 3 veckor sen sist tror jag. Det är med andra ord dags för första dagen på nya läsperioden. Men för er är det dags för bokmåndag!

Här kan du läsa alla bokrecensioner. Och här kan du se vilka böcker som finns i min slöjdhylla ifall du vill komma med önskemål om framtida recensioner (men jag lovar inget!).

.

Knitting Classic Style av Veronik Avery

3,5

Många har lovordat den här boken och jag hade själv spanat på den länge innan jag slog till. Knitting Classic Style var ungefär som jag väntat mig, men inte riktigt vad jag hoppats på. Den innehåller många fina mönster och ganska stor variation – flerfärgsvantar, koftor, mössor, linnen, herrtröjor osv. Den är fint fotad (något som jag tycker är viktigt i slöjdböcker). Men ändå är det något som fattas, jag har svårt att sätta fingret på vad det är men boken ger mig inte lika mycket inspiration som jag hade hoppats på. Jag kommer säkert att sticka flera saker från den här boken, men jag kommer nog inte att plocka fram och bläddra lite bara för att njuta som jag kan göra med en del andra böcker.

Sammanfattningsvis blir det tre nystan och ett litet restnystan som tröst eftersom det ändå är en rätt fin bok och jag håller ju faktiskt på och stickar ett par halvvantar ur den.

2 Responses to “BokmÃ¥ndag – Knitting Classic Style av Veronik Avery”

  1. Elisabeth on 31 Mar 2008 at 8:30

    Vad fint med restgarnsnystan som tröst, typ lite noro eller så då?

    Ha en bra ny läsperiod!

  2. Ulricha on 31 Mar 2008 at 9:12

    Jag tycker precis som du! Inte den bästa stickbok man sett, men inte heller den sämsta. Jag ska i alla fall sticka tabisockorna ur den (jag tror att de är från denna) eftersom jag alltid har sandaler med tå-flärp på sommaren och på kvällarna kan det bli kyligt :-)

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment