Teknisk kreativitet

Det finns många olika sätt att vara kreativ på. Som ni vet så har skolan tagit väldigt mycket av min tid under våren. Jag har inte hunnit slöjda (eller blogga) i närheten av så mycket som jag skulle vilja. Som tur är har jag ändå kunnat få utlopp för en hel del kreativitet. Jag har nämligen ägnat mig åt att bygga den här:

Robot

Om man ska vara petig så har jag inte byggt något av det som syns på bilden, det har några av mina kurskompisar gjort. Jag har (tillsammans med några klasskamrater) skrivit den del av programvaran som ser till att bilen väljer en så bra väg som möjligt när den ska hämta varor i vårt lager. Bilen styrs inte med handkontroll, utan navigerar själv m.h.a. GPS och den rutt som programmet beräknat. Det har varit ett enormt tidskrävande arbete, men otroligt roligt och lärorikt.

I förra veckan hade vi den tekniska redovisningen och idag hade vi en demonstration av produkten. Det gick bättre än väntat, men självklart inte helt felfritt. Jag är i alla fall grymt stolt!

5 Responses to “Teknisk kreativitet”

 1. Marika on 15 May 2008 at 16:39

  Vad cool!
  Skulle varit kul att se den i verligheten, men jag får tänka mig hur det ser ut när den kör omkring.

 2. Stickorren on 15 May 2008 at 20:54

  Vad häftigt! Sånt kan jag tänka mig är riktigt roligt!

 3. Anna on 16 May 2008 at 6:51

  Visst är det häftigt att man vara kreativ på så många olika sätt? Att det inte alltid handlar om stickor, garn, målarfärg eller limpistoler.

  Kul att du känner dig stolt över det ni gjort! :)

 4. chaos on 16 May 2008 at 16:01

  Vad häftigt!

 5. Kiki on 16 May 2008 at 18:21

  Ooh! Såna där roliga saker vill jag också göra i skolan :D

  Du SKA vara grymt stolt över den tycker jag!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment