Frågor och svar om lintunikan

Jag har fått en del frågor om lintunikan och tänkte försöka svara på dem här. Tyvärr blir svaren lite knapphändiga för jag är osäker på det mesta ni frågat om, men jag ska göra så gott jag kan:

F: Vilket lingarn har du använt? Är det typ sånt som finns hos Borgs vävgarner? 16/2 kanske?
S: Tyvärr vet jag inte så mycket om garnet. Jag vann det på en garnhazard, av en kompis så fått en kon med lite överblivet vävgarn från en bekant som väver. Jag skulle tro att det är från något ställe som tex Borgs vävgarner eller något liknande. Det är tvåtrådigt och skulle nog kunna vara i trakterna kring 16/2 (ev något grövre), men jag har svårt att säga faktiskt.

F: Hur mycket garn gick det åt?
S: Tunikan väger ca 160 gram när den är monterad och klar, men eftersom jag inte vet så mycket om garnet kan jag inte säga hur många meter det är.

F: Stickade du med två trådar?
S: Nej, jag stickade med en tråd och använde stickor ca 4,5 mm (denise 7). Om jag skulle göra om det så hade jag nog gått ner en stickstorlek, för det blev i glesaste laget.

F: Går det att köpa mönstret direkt från Svalan, måste man köpa garn då också tror du?
S: Jag vet faktiskt inte. Det går säkert att köpa mönstret direkt från Svalan om man tar kontakt med dem, men jag misstänker att de inte vill sälja det utan garn. Mia och Lena har informerat om att de köpt mönstret direkt från Svalan, utan garn och det har inte varit några problem alls med det.

Som sagt rätt så vaga svar, men jag hoppas att de kan vara till lite hjälp i alla fall!

3 Responses to “FrÃ¥gor och svar om lintunikan”

 1. Lena on 06 Jun 2008 at 22:18

  Hejsan, vill bara berätta att jag nyss köpt mönstret direkt från Svalan. Det gick alldeles utmärkt att köpa bara mönstret. Snabb och bra service!!Rekomenderas.
  Men att jag sedan har stora problem att sticka just av mittt lingarn är en helt annan historia och tråkig historia dessutom!!

 2. Mia on 07 Jun 2008 at 8:02

  Hej, jag har också köpt mönstret utan garn, eftersom jag ville härmas och göra den i lingarn :) Trevlig service från Svalan!

 3. Boel on 08 Jun 2008 at 15:42

  Jag funderar en del på det här med sticka med lin generellt. Att det inte är som att sticka med ull säger sig själv men nu när jag börjat på min kofta i lin och mest tycker det jag stickar ser eländigt ut så undrar jag hur det kommer att se ut blockat. När jag testar och spänna lite så ser det bättre ut men tillräckligt? Mitt dåliga sticksjälvförtroende kommer fram, stickar jag illa eller är lin fult tills dess man blockar (om man stickar spets)?

  Må så gott!
  Boel

Feed on comments to this Post

Leave your Comment