Solrosskorpor med citron och ingefära

Solrosskorpor

Idag har jag haft nÃ¥gra vänner här pÃ¥ lite fika. Jag var sugen pÃ¥ att baka mandelskorpor, men eftersom det förekommer nötallergi bland gästerna blev det en ny variant – solrosskorpor med citron och ingefära. UtgÃ¥ngspunkten är mitt vanliga recept, men jag har ersatt mandeln med 2 dl solroskärnor och istället för bittermandelolja blev det 2 tsk vaniljsocker. Den här gÃ¥ngen smaksatte jag med saft och rivet skal frÃ¥n en citron och 2 tsk ingefära. Och sÃ¥ bytte jag ut hälften av vetemjölet mot durumvete eftersom det har sÃ¥ fin färg :)

Jag blev riktigt nöjd med resultatet, även om jag kunde tagit lite mer ingefära, men det är inte omöjligt att ingefäran kommer fram lite mer när de fått ligga till sig lite.

2 Responses to “Solrosskorpor med citron och ingefära”

  1. Elena N on 10 Aug 2008 at 21:04

    Oj, det lät riktigt mumsigt! Jag har testat inlagd ingefära i en jordgubbs- och rabarberpaj och det blev riktigt gott.

  2. Mika Perälä on 11 Aug 2008 at 22:49

    *drägglar* Låter *drägglar* jättegott :D

Feed on comments to this Post

Leave your Comment