Kakbak

När jag fyllde Ã¥r i höstas fick jag Leilas bok “A piece of cake” av min moster och hennes familj. Den är superfin och inspirerande att bläddra i med massor av vackra bilder och har en personlig prägel med smÃ¥ kommentarer till varje recept. Idag har jag provat att baka Leilas kolasnittar med ingefära, och de blev riktigt mumsiga :)

Leilas kolakakor

Egentligen föll jag för ett annat recept i boken. Ett recept som verkar lite märkligt, men väldigt spännande. Och de av er som känner mig lite närmare kommer att ha svårt att hålla er för skratt när ni får se ingredienslistan till det. Men tyvärr hade jag inte tillräckligt mycket av en av nyckelingredienserna hemma så det får bli en annan gång.

8 Responses to “Kakbak”

  1. Boel on 08 Jan 2009 at 16:52

    Visst är det en härlig bakbok! Jag köpte den i höstas och har bakat en del bla cupcakes vilket garanterat ger mycket komplimanger när man bjuder på dem.

    Lycka till med bakandet!
    Boel

  2. Inger on 08 Jan 2009 at 16:53

    Dagen före julafton bakade jag 4 sorters kakor så det får räcka ett tag till.

  3. Veronica on 08 Jan 2009 at 17:01

    De ser jättegoda ut. Ingefära är så gott i kakor tycker jag.
    kram/Veronica

  4. teresa on 08 Jan 2009 at 17:55

    Mycket roligt att läsa när man inte varit inne på bloggen på ett tag!
    Kul referat av stickåret 08. Fina nya garner. Och vad kul det ska bli att se vad du lyckas sy (jag har tänkt bli vän m symaskinen, men det lär bli svårt).
    Lycka till!

  5. Anna Esbjörner on 08 Jan 2009 at 18:54

    SÃ¥ du rekommenderar de kakorna? Jag fick ocksÃ¥ boken i julklapp, har bara testat dammsugarna. Lustigt nog sÃ¥ bloggade jag om dom idag…

  6. Susanne on 08 Jan 2009 at 19:38

    Kakorna ser verkligen delikata ut, min dotter fick boken i julklapp och bakade några muffins. Må så gott //Susanne

  7. Ilsefinsambon on 08 Jan 2009 at 19:58

    Jag vill påpeka att den där boken inte alls är bra för mitt bukfett. Eller också är den just det, bra för mitt bukfett, alltså.

  8. Heldri on 09 Jan 2009 at 11:47

    jag vågar mig på en chansning: du kanske tänker baka chokladskorporna med oliv och pinjenötter i.

    Det är det recept jag pÃ¥ rak arm minns som märkligt ur boken…

Feed on comments to this Post

Leave your Comment