Rörchoklad och drömmar

Första veckan pÃ¥ sista terminen i skolan är avklarad. Jag firar med lite fika sÃ¥ här pÃ¥ fredagseftermiddagen. Te i min favoritmugg – nallemuggen som jag haft sÃ¥ länge jag kan minnas. Egentligen ska man göra “rörchoklad” i den. Rörchoklad gör man genom att röra ihop kakao och socker i en liten skvätt kall mjölk och om det är nÃ¥got kvar i muggen när pappa värmt mjölken (jag antar att mamma ocksÃ¥ värmde mjölk, men jag minns det som att det här var pappas grej) sÃ¥ häller man pÃ¥ varm mjölk och rör om tills allt löst sig. Muggens insidor är alldeles grÃ¥a av repor efter att ha försett mig med rörchoklad var och varannan helg-frukost under hela min uppväxt. Men idag blir det te, och till det nÃ¥gra drömmar med lime och vit choklad som jag bakade tidigare i veckan.

Jag var sugen pÃ¥ nÃ¥got med lime i, men ville inte göra muffins eller mjuka kakor sÃ¥ jag experimenterade lite med ett recept pÃ¥ drömmar. Det blev mycket lyckat (även om kakorna blev lite större och lite plattare än jag väntat mig). När sambon kom hem pÃ¥ kvällen hann han knappt kliva över tröskeln innan han utbrast “Ã…h, här doftar himmelskt!”. Receptet har jag hittat pÃ¥ själv, och det finns här.

Coraline är fortfarande ljuvlig att sticka på, men gråbrun slätstickning kan bli lite väl grått så här i ett slaskigt januari. Då piggar det upp med några snabba projekt i färgglatt garn. Det är kanske inte så värst inspirerande det här heller men jag är väldigt möjd med fodralen till min mobiltelefon och till min nya mp3-spelare. Fodralen är dubbelstickade i rester av Mirasol-garnet Hacho i två olika färgställningar. Mp3-spelaren är köpt för julklappspengarna och är fylld med allt från Pearl Jam till Chess i musikväg och en del poddradio som fungerar utmärkt som stickunderhållning på väg till och från skolan.

Annars ägnas mycket av tankarna just nu åt exjobb. I mitten av mars är det tänkt att vi ska sätta igång själva arbetet och just nu är sökandet i full gång. Vi har varit i kontakt med några olika företag som vi tycker är intressanta och nu väntar vi mest på respons på våra ansökningar. Det kommer alldeles säkert att ordna sig jättebra, men väntan gör mig lite rastlös.

10 Responses to “Rörchoklad och drömmar”

  1. Linda on 23 Jan 2009 at 18:59

    Håller tummarna för att du kommer få positivt svar ang exjobbet. Hoppas du får en skön helg!

  2. Anna-Karin on 23 Jan 2009 at 19:01

    Oh, Coraline verkar bli superfin. Men som sagt, man måste bryta transportstickning, som jag kallar det med småprojekt.

    Min morfar hade en variant pÃ¥ din rörchoklad, “Gojsemojsa”. DÃ¥ rörde man ihop grädde, socker och kakao och sen pÃ¥ med varmt vatten (om det fanns nÃ¥t kvar).

  3. Cina on 24 Jan 2009 at 11:57

    De där kakorna måste jag prova! *mums*

  4. Marika on 25 Jan 2009 at 12:57

    Jag har gett dig en utmärkelse på min blogg (som man absolut inte måste göra nåt med!)

  5. Anna on 25 Jan 2009 at 14:14

    Du har fått en utmärkelse på min blogg, behöver inte göra nåt av den om du inte känner för det, men ta den som en komplimang :)

  6. Sara on 25 Jan 2009 at 21:21

    Ã…, vilken fin bricka du har! Me like! Ha det bra!/ S

  7. Veronica on 26 Jan 2009 at 14:53

    Ser just i kommentarerna att du fått masa utmärkelser men jag struntar i det och ger dig en til:-)

    Hoppas det går bra med exjobbsgrejset.
    Lycka till!

  8. teresa on 26 Jan 2009 at 15:08

    Låter SÅ gott, måste testa. Tack!

  9. Cina on 27 Jan 2009 at 12:16

    Du har fått en liten utmärkelse hos mig. :)

  10. Marie on 18 Feb 2009 at 12:41

    Jag har ett litet lyxtips för rörchokladen. Vi gjorde den alltid med GRÄDDE! Ibland måste man ha med lite mjölk också när man rör för att det inte ska bli för tjockt och röra ordentligt måste man. Grädden blir lite vispad och när den varma mjölken hälls på får man ett sorts chokladskumlager överst i koppen. Helt oslagbart!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment