Knappar och datorer

Ni som känner mig och säkert även många av er som följer min blogg vet nog att grönt är min favoritfärg. Helst olivgrönt eller mossgrönt. Men det här med favoritfärg verkar vara säsongsberoende. Jag insåg nämligen häromdagen att majoriteten av mina sommarkläder är röda. Jag blev t.o.m. tvungen att införa restriktioner mot att köpa mer röda sommarkläder. Men jag var ändå tvungen att köpa liiiite mer rött i går. Jag behövde knappar till min Ripple och har vetat ända från början att det ska vara röda knappar. Man skulle kunna tro att det är lätt att få tag på enkla röda plastknappar, men det visade sig att ingen av mina vanliga knappleverantörer hade några som var ens i närheten av det jag var ute efter. Till sist hittade jag de här i en garnaffär jag sällan besöker:

Inte heller den här veckan har det blivit så mycket stickat. Jag har varit upptagen med att fixa till min nya dator vilket har varit något av en kamp. Jag får egentligen skylla mig själv, jag hade ju kunnat nöja mig med den installation som redan var gjord. Men som f.d. (?) datornörd vill jag ha det på mitt eget sätt och gjorde om alltihop från grunden. Det var länge sedan jag grävde ner mig på djupet i mina datorkunskaper och mycket har ändrats sedan dess, så det tog lite mer tid än jag tänkt mig. Dessutom visade det sig att det var något fel på en av fläktarna så datorn väsnades ovanligt mycket. I fredags pratade jag med trevlig kille på supporten och en ny fläkt är på väg till mig. Men när sambon erkände att han hade en passande fläkt över kunde jag inte låta bli att ta saken i egna händer. Efter allt annat datorstrul var det faktiskti riktigt kul att få ta fram skruvmejseln och skruva lite igen, det var alldeles för länge sedan jag lyfte på locket i en dator sist :)

5 Responses to “Knappar och datorer”

 1. Inger on 09 May 2009 at 15:05

  Jaha du,vilken garnaffär kan det ha varit tro?Jag vet då en som har otroligt mycket knappar.

 2. Sommarfröken on 09 May 2009 at 17:58

  Härligt med en dator som inte bummar! Till vår dator ingår ett par hörselkåpor!! Ha en skön lördagkväll! Kram från Sommarfröken

 3. Marie on 10 May 2009 at 6:37

  Du är så händig!!!
  Jag själv skulle inte våga komma i närheten av min dator med en skruvmejsel.

 4. Fröken on 10 May 2009 at 10:05

  Iklädd röd tröja dessutom… ;-)

 5. teresa on 11 May 2009 at 13:25

  Huh, den bildern ger mig huvudvärk… Fast fräckt med en flicka som fixar!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment