Perspektiv

Visst, det är lite jobbigt att ha hittat pälsängrar i mitt garn. Men ibland måste man sätta sker och ting i lite perspektiv. I fredags var jag på begravning. Den sortens begravning som man önskar inte skulle få finnas. Några goda vänner förlorade sin lilla dotter för några veckor sedan och i fredags var det begravning. Att gå fram och ta farväl vid en så liten kista kändes mycket overkligt och så väldigt fel. Ceremonin var väldigt känslosam men också väldigt fin. Det var ganska många barn med och det kändes jättefint att höra dem klämma i för full hals i barnsångerna. Även om det var väldigt smärtsamt så blev det en fin stund och ett fint avsked. Officianten sa flera tänkvärda saker som gör sorgen lite lättare att bära och som kommer att hjälpa mig att komma ihåg den lilla flickan på ett fint sätt.

Så sett ur det perspektivet känns mina pälsängrar som ett väldigt litet problem. Och min inventering av garn och tyg har därför stått stilla ett par dagar. Det finns annat som är viktigare.

Idag har jag gjort ett nytt ryck och snart är både garn och tyg genomgånget, samt diverse sängkläder och liknande. De pågående stickningarna ligger i frysen för att vi ska kunna träffa andra stickare och deras garn utan att smitta. Jag har inte hittat fler pälsängrar än de första tre, så jag tror att jag har haft tur och lyckats upptäcka dem innan de hunnit spridit sig. På måndag ska jag prata med Anticimex (vi har lyckats ringa om varandra i två dagar) för att höra vad de tycker, men jag tror faktiskt att de kommer att säga att vi ska låta det vara.

På den positiva sidan är också att nu har jag inventerat en massa slöjdmaterial (och påmints om att jag har en massa fina tyger och garner) och att sambon och jag äntligen kommit oss för att göra ett nytt ryck med våra förvaringsproblem. Idag har vi varit och köpt en massa stora, stapelbara förvaringslådor som är någorlunda täta, som går att ställa uppe på skåp och byråer. Och så ska jag skaffa mig massa lavendel och rödcederträ att ha i varenda skåp och låda.

Stort tack för alla tips jag fått! Det har varit väldigt skönt att få ta del av andras erfarenheter och att inte behöva göra all efterforskning själv. TACK!

2 Responses to “Perspektiv”

 1. agata on 12 Jul 2009 at 18:17

  Javisst måste man ha perspektiv. Döden är aldrig rolig, hoppas ni mår så bra ni kan.

  När det gäller pälsängrar har jag haft såna i alla lägenheter jag bott i, men förvånansvärt sällan i garnerna.De tycker mer om smuts, så de gånger jag gjort misstagetatt lägga in otvättade ylletröjor i garderoben har det ibland straffat sig.
  Och i det stora perspektivet ä det inget större bekymmer…

 2. Madde on 18 Jul 2009 at 12:22

  Vad skönt att du kan se det ur ett annat perspektiv. Tack för att du delade med dig om en “positiv” upplevelse av en sÃ¥ hemsk sak, men det lät fint med alla barn som sjöng.

  Vad gäller pälsängarna kan jag tipsa om rödceder.se vi har handlat av dem med stora framgångar. Ta hand om dig.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment