Spetssugen

Nu är det dags att sticka lite till mig själv igen tror jag. Det var länge sedan jag stickade spets och jag börjar bli sugen på att göra lite nya sjalar. I morgon åker jag och sambon till stugan i Småland för en veckas lugn och vila. Med i packningen följer mönster till Laminaria, Flower basket (Ravelry-länk) och Luna Moth (Ravelry-länk) och de här två garnerna:

Det vänstra garnet är fuchsiafärgad Grignasco merinosilk som jag köpt som lott i ett garnlotteri hos Garnhärvans för länge sen. Det högra är ett finfint handfärgat garn i babyalpacka som jag fått som prov från nystartade Nyansera. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken kombination av garn och mönster jag ska satsa på än, men det lutar åt en Laminaria i babyalpacka. Jag har en känsla av att mönstret lämpar sig väldigt väl för en vecka i stugan utan några större distraktionsmoment.

Jag tror att jag ska ta med några UFOn också, det brukar vara bra när man har en massa tid att bara sitta stilla och lyssna på fågelsång eller lite podradio.

6 Responses to “Spetssugen”

 1. Inger on 30 Jul 2009 at 22:35

  Din närmaste framtid ser lite annorlunda ut än min.Jag räknar inte med särskilt mycket sticktid de närmaste dagarna.

 2. Pia on 31 Jul 2009 at 7:38

  Åh, så underbart attt sticka med så vackra garner. Lycka till och ha en bra dag.

 3. Fröken on 31 Jul 2009 at 13:33

  Luna moth står på min vill-sticka-lista också!

 4. Sofia on 31 Jul 2009 at 14:32

  Din kusin är en lycklig prick som fått sig ett par dykvantar stickade! :)
  Älskade det lila garnet, så vacker lyster! Ha det så himla skönt i stugan; njut av sambo, stickning o vila! /Sofia

 5. Annika on 31 Jul 2009 at 16:21

  Väldigt fina garner. Alla sjalmönster är sååå vackra!

 6. cilla on 31 Jul 2009 at 18:01

  Jag tror det gröna blir toppen till Laminaria. FlowerBasketmönstret kunde jag inte lära mig utantill överhuvudtaget, så hoppa den och sticka Luna Moth i det lila. Då får du två riktigt vackra sjalar:)
  /Cilla

Feed on comments to this Post

Leave your Comment