Pärlstickning med virknål

För ett tag sedan lovade jag att återkomma och berätta hur man kan använda en virknål för att trä på pärlorna allt eftersom man stickar, istället för att trä på alla pärlorna från början. Jag hade tänkt ta sambon till hjälp för att ta lite pedagogiska bilder och visa hur det går till, men sånt är krångligt och kan dra ut på tiden. I stället fick jag ett tips om att Sticka har en bra beskrivning på hur man gör när man använder en virknål för att få på pärlorna allt eftersom man stickar. Jag gör inte exakt som i den beskrivningen, men bra nära. Principen är den samma.

Jag gillar att använda virknål, dels eftersom det är så tråkigt och pilligt att trä på alla pärlorna innan man börjar och dels för att jag tycker att pärlornas placering blir bättre på det här sättet. Dom sitter där dom ska och glider inte omkring.

7 Responses to “Pärlstickning med virknÃ¥l”

 1. Maria M on 15 Sep 2009 at 17:29

  Superdupertack för denna beskrivning!
  Har alltid undrat hur man gör för att slippa trä på alla pärlor från början, något jag aldrig gett mig på eftersom jag sällan vet hur jag vill ha det när jag börjar, utan det växer fram med tiden.

 2. Efwa - Medea on 15 Sep 2009 at 19:00

  Jo, det verkar väldigt smidigt. Man måste ju ha tillräckligt stora pärlor bara. Tyvärr lyckades jag inte hitta någon tillräckligt smal virknål när jag skulle börja på min sjal så jag trädde upp allt istället. Det kanske hade varit bättre att köpa nya pärlor. =)
  Tack för beskrivningen i alla fall!.

 3. Sommarfröken on 15 Sep 2009 at 20:41

  Smart! Ska testa nästa gång. Att trä på pärlorna innan sliter inte bara på garnet, det sliter på tålamodet också! Ha det bra!/Sommarfröken

 4. Hanna on 15 Sep 2009 at 21:25

  Oj va smart:) tack så jättemycket för tipset^^

 5. Mia on 18 Sep 2009 at 9:10

  Hej Ilsefin!
  du gör såå vackra saker!!nu åker nog stickorna fram också,
  hoppas på mer bilder / mvh Mia /

 6. Elanit on 18 Sep 2009 at 23:33

  Om man inte har en tinnräckligt tunn virknål, alternativ pärlor med mycket smala hål kan man använda en vikt, tunn ståltråd också, det har dessutom fördelen att man kan trä upp många pärlor på ståltråden och på så sätt slippa och pilla med pärlorna så mycket under arbetets gång!

 7. Maria on 20 Sep 2009 at 14:58

  Tack för tipset!!!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment