Mässbesök via ombud

För drygt en vecka sedan var det Syfestival i Borås. Jag både ville och inte ville åka, men avstod till sist. Det som lockade var framför allt två saker. Det första var Wåhlstedts vars garner jag varit sugen på länge, men inte fått tag på. (Tycker det är lite märkligt att ett företag med så fina garner inte syns mer i stickvärlden, men de sägs ha nya ägare nu så jag hoppas att det innebär att garnet blir mer lättillgängligt). Det andra var Tant Kofta och hennes workshops och beskrivning om hur hon gör för att sticka koftor uppifrån och ner. Jag har stickat så tidigare, men inte hittat någon bra generell beskrivning för hur man räknar ut maskantal och minskningar.

Men även om jag inte var på mässan själv kom jag över precis det jag var ute efter. Vännen M ställde upp som ombud och fick fria händer att köpa en härva Vålberggarn lämplig Ilsefin-färg och ett av Tant koftas häften med beskrivning på uppifrån-och-ner-kofta.

Garnet ska bli någon form av basker har jag tänkt. Men det skulle även kunna bli ett par tumvantar med någon enklare fläta på. Jag är även sugen på att prova Marks och kattens eco-babyull, och det skulle kunna bli ett bra tillfälle att sticka uppifrån och ned.

4 Responses to “Mässbesök via ombud”

 1. Fia on 06 Oct 2009 at 18:45

  Jag har själv aldrig stickat något av tant Kofta, men är barnsligt förtjust i The incredible fit custom raglan (finns på ravelry, blir första träff om man googlar också) som är mät, sticka provlapp, räkna, sticka tröja uppifrån och ner. Fast det kanske inte alls var något i stil med det du var ute efter, men nu har jag lämnat ett tips i alla fall :D.

 2. Tant Kofta on 06 Oct 2009 at 20:15

  Lycka till med koftstickningen.
  med hej fr. Tant Kofta

 3. Liljekonvaljemö on 10 Oct 2009 at 9:27

  Marks & Kattens eco babyull kan jag varmt rekomendera. Det är ett ljuvligt mysigt garn och skulle säkert passa bra till en tröja.

 4. avigaoch2räta on 11 Oct 2009 at 10:09

  Hej!
  En riktig Ilsefinfärg har man förstått,fin. Vill även säga att du gör jättefina saker som har inspirerat i vardagsstickningen både länge och väl. Tack! Och ser fram emot allt du gör!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment