Träningsvärk

När jag skrev om att jag skulle spinna associerade en kompis till den typ av spinning som man gör på gymmet. Efter att ha ägnat ett par timmar åt att öva vidare med min slända i lördags kan jag konstatera att man kan få träningsvärk även av att spinna med slända. På söndagen var jag stel i axlar, skuldror och framför allt högerarmen (den so jag håller fibrerna i). Träningsvärken var inte jämförbar med den jag skulle ha fått om jag körde ett spinningpass på gymmet, men jag lät bli sländan resten av dagen för att inte ställa till med något. Men jag måste säga att spinningen går bättre än jag väntat mig. Så här ser det ut på min slända ut just nu:

Okej, det går ju inte supersnabbt direkt och jag har tappat sländan ett par gånger (när tråden blir för tunn), men jag får det oftast någorlunda jämnt och tunnare än jag trodde att jag skulle kunna åstadkomma så här snabbt. Enda nackdelen är att jag är grymt sugen på att skaffa mig en spinnrock nu :) Mamma har en gammal spinnrock stående som prydnad och jag tror jag blir tvungen att se om jag kan få igång den när jag åker hem över jul. På spolen till spinnrocken sitter det ett mörkgrönt tunt och jämnt ullgarn, så den har i alla fall fungerat någon gång (sannolikt på mammas mormors tid). Tveksamt om alla delar finns kvar dock.

Även om jag ägnat mig en del åt spinning så blir det ju en del stickat också. Nuvarande projektet är en enkel kofta i petrolfärgad Drops Alpaca. Jag har tidigare stickat en lila som jag använder för jämnan, så det börjar bli dags att komplettera med en till:

Den växer dock ganska långsamt så det kan nog ta lite tid. Men jag planerar att ta långledigt över jul så då kanske den kan bli klar.

4 Responses to “Träningsvärk”

 1. Mamma on 09 Dec 2009 at 15:47

  Oh, så spännande att se om vi kan få spinnrocken att fungera. Det är nog en del reparationer som måste till först, men får du och Pappa pyssla ett tag i hobbyrummet kanske det går.
  Ta hand om dig!
  Mamma

 2. Fröken on 14 Dec 2009 at 13:27

  Jag är imponerad av ditt spinnresultat (och nu menar jag inte träningsvärken utan garnet ;))! Du har ju talang, helt klart!

 3. Lotta on 14 Dec 2009 at 19:07

  Jag är nyfiken på hur den lila tröjan ser/såg ut.
  Den grönaktiga vi kan se på bilden tycker jag ser väldigt snygg ut fastän du inte hunnit så långt än.
  Kan du tipsa om något mönster?
  Ha det riktigt gott nu i Jul och ett och annat varv blir det väl även om spinningen inte fungerar. Gillar verkligen din blogg!

 4. Garntrollet on 21 Dec 2009 at 11:29

  Spinningen ser ut att gå som en dans! Det ser jättefint ut.

  Ha en riktigt trevlig och god jul!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment