Jag älskar snön!

I över en månad har omgivningarna varit inbäddade med massor av fin vit fluffig snö och jag tycker att det är helt underbart. Jag njuter av knarret under fötterna när man går, träden som glittrar i månskenet, barnens tjut i pulkabacken och spåren av hundar som busat i snön och framför allt; den nästan magiska tystnad som uppstår när det snöar. Jag hoppas att vädret håller i sig en månad till!

Den här veckan har jag faktiskt stickat lite. Jag hade ju egentligen tänkt göra en Just enough ruffles av mitt rostorange Lucca Fino, men sen hittade jag mönstret till Saroyan. Efter en snabb inventering av pärlförrådet kastade jag mig över stickorna och började lägga upp:

Saroyan är en ganska långsmal sjal och enligt mönstret ska jag egentligen sluta med ökningarna nu och låta nästa del bli rak. Jag har inte bestämt mig än. Kanske stickar jag på med ökningsvarv tills halva nystanet är slut och går sedan direkt på minskningarna. Samtidigt såg jag Leftknits fina sjal på stickcaféet i fredags och insåg hur fint det kan vara med en långsmal sjal. Vi för se helt enkelt. Lucca Fino är för övrigt ett underbart garn att sticka med. Mjukt, fluffigt och förlåtande. Jag kan verkligen rekommendera det! (Jag har köpt mitt hos Sannsticks).

Citron är nu klar för andra gången och nu har jag bestämt mig att den är klar. Den hamnar nog i sträckbänken i dag eller i morgon.

4 Responses to “Jag älskar snön!”

 1. Efwa - Medea on 30 Jan 2010 at 17:00

  Saroyan är väldigt fin och i din färg ser den verkligen härlig ut. Den kommer väl att passa till din turkos kappa den också.

 2. teresa on 30 Jan 2010 at 17:45

  Jag gillar sådana där långa, smala, lättburna sjalar. Saroyan ser super ut med den fina kanten.
  Gillar ocksÃ¥ vintern – det är helt fantastiskt med snö som bara ligger o ligger o ligger…Och knarret under fötterna, ja visst är det underbart.

 3. Dödergök on 30 Jan 2010 at 20:40

  Vad fint! En sån vill jag också sticka. Jag gillar verkligen ditt färgval, snyggt med pärlorna också.

 4. Fröken on 31 Jan 2010 at 10:19

  Vilken fin kant sjalen har. Den kommer bli kanon!!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment