Vätternrundan

I helgen var det Vätternrundan, så jag är rätt trött idag. Jag sov länge i förmiddags och har dessutom hunnit med en tupplur på soffan under dagen. Och då var jag ändå bara där som publik. Min pappa och min faster utmanade varandra att köra Vätternrundan i slutet av förra sommaren och i helgen var det alltså dags. Vi var där och vinkade av pappa vid starten i fredags kväll och tog sedan med oss mamma hem för några timmars sömn. Mamma drog iväg igen i ottan för att heja i så många depåer hon hann med. Jag och sambon var lite bekvämare och nöjde oss med att vara med i en av de sista depåerna och förstås vid själva målgången. Jag hade förväntat mig att pappa skulle vara ett vrak vid målgången men han var närmast oförskämt pigg med tanke på att han cyklat 30 mil och varit vaken i ca 35 timmar. Jag är grymt imponerad och inte så lite stolt över hans insats.

Cykelpappa

Min faster gjorde också en heroisk insats. Hon fick ont i en fot ungefär halvvägs men kämpade sig ändå i mål, trots att hon bitvis varit tvungen att hoppa av cykeln och gå för vila foten.

Jag hade förstås laddat handväskan med en stickning eftersom jag misstänkte att det kunde bli en del dötid när vi väntade på olika ställen men allt klaffade perfekt så det blev inte många maskor stickade. Efter pappas målgång satte vi oss för att äta lite i gräset vid målområdet medan vi väntade på att min faster skulle närma sig mål. Och då hann jag faktiskt sticka lite på mitt senaste projekt:

Början på Kim Hargreaves Jasmine

Mosstickad nederkant

Det är Kim Hargreaves kortärmade topp Jasmine i ekologisk bomull från Garnverket. Jag gillar verkligen den mosstickade nederkanten. Genom att börja med fyra varv rätstickning och sedan övergå i mosstickning får man en fin effekt. Istället för att sticka plagget i delar som mönstret beskriver stickar jag fram och bakstycke på en gång, för att slippa montera sen och för att lättare kunna prova längs vägen.

4 Responses to “Vätternrundan”

 1. Karin on 20 Jun 2010 at 20:04

  En sådan underbar färg!

 2. Pappa on 20 Jun 2010 at 21:46

  Menar hon (Karin) min jacka? :-)

 3. Matilda on 21 Jun 2010 at 19:24

  Ã…h vad fint det är med mosstickning! Och ändÃ¥ har jag faktiskt aldrig stickat i det… dags snart kanske.

 4. Marty on 29 Jun 2010 at 21:48

  Tack för kommentaren! Har du varit inne i retrobutiken “Repris”. Där har dom ibland lika fina soffor men kanske lite billigare. /Marty

Feed on comments to this Post

Leave your Comment