Alpacakoftan är äntligen klar

Den här helgen har mestadels tillbringats på soffan med ond mage. Lite tråkigt att t.ex. inte kunna följa med på festen igår, men egentligen var en soffhelg precis vad jag behövde. Och så är det lite nyttigt att påminnas om hur bra jag mår nuförtiden, jämfört med för några år sedan då magen mer eller mindre styrde mitt liv (trots en uppkäftig, och ibland dumdristig, strävan att inte tillåta den att ta över för mycket). Det är trots allt 1½ år sedan jag senast hade magont på det här sättet, och nu vet jag att det är övergående. Några dagars vila så blir jag som ny igen :)

Soffläget innebär ju att det blir en hel del stickat också, vilket inte gör något direkt. Eftersom det hunnit bli lite för mörkt för att fota mina pågående projekt nu så visar jag istället min alpaca-kofta som varit klar ett tag:

Alpaca-kofta

Alpaca-kofta

Det har varit svårt att få till bra bilder på den här också (precis som med Jasmine). Men den har fått följa med på ett par svampplockarutflykter under hösten och till slut fick vi till lite bilder. Och oj, vad härligt det är att vara i skogen och plocka svamp, tillsammans med Ilsefinsambon och lite mysfika (varm nyponsoppa har blivit ett måste). Lika härligt är det att ha frysen full med både trattkantareller och vanliga gula.

Mönstret finns hos Garnstudio, och garnet är Drops Alpaca i en härligt melerad petrol med små inslag av grönt. Jag har stickat en bred mosstickad kant nedtill och sedan fortsatt med mosstickning längs framkanten. Tycker att det blir bättre så, än med rätstickning som det är i mönstret. Jag nöjde mig med två knapphål, istället för tre som i mönstret. Knapparna blev till slut två pärlemorknappar i en matchande färg.

Jag stickade den här för att ersätta min lila favoritkofta, stickad efter samma mönster. Jag tror dock inte att den här kommer att användas till den blir utsliten som den förra. Jag vet inte riktigt varför. Färgen är fin, passformen blev bra o.s.v. men den känns ändå lite halvtråkig. Och av samma skäl har den tagit en halv evighet att sticka (jag påbörjade projektet för nästan ett år sedan). Jaja, nu är den klar så nu kan jag i alla fall sticka på något annat :)

Annars tar nya jobbet och lägenhetsletandet mycket tid, så det blir inte så mycket tid över till stickning, bloggande eller att svara på bloggkommentarer tyvärr. Men de bitarna ska nog också falla på plats så småningom de också.

11 Responses to “Alpacakoftan är äntligen klar”

 1. Lisalotta on 10 Oct 2010 at 17:42

  Jättefin.

 2. Pernilla on 10 Oct 2010 at 18:08

  Jag tycker koftan ser jättefin ut. Färgen gillar jag också.

 3. Boel on 10 Oct 2010 at 18:16

  Fin kofta! Så kloka ord om din sjukdom som jag också försöker ha med mig när det kommer ett skov, att tänka tillbaka och sätta det hela i rätt perspektiv.
  Lycka till med läenhetsletandet.

 4. HomeRiver on 10 Oct 2010 at 18:36

  Jag visst är det konstigt att vissa blir favoriter och inte andra. Men snygg är din nya kofta i varje fall :)

 5. Mia on 10 Oct 2010 at 19:08

  Krya på dig!!

 6. maja on 11 Oct 2010 at 7:44

  Koftan är ju jätte snygg! som alltid det du gör. Krya på dig.

 7. Emmy on 11 Oct 2010 at 12:42

  Härifrån går det då inte se något halvtråkigt med koftan. Den är fantastiskt fin!

 8. agata on 11 Oct 2010 at 13:38

  Men så snygg den blev! Och eftersom jag sneglat på samma mönster så är det roligt att se en annan variant än Drops-versionen.
  Jag tror också mer på mosstickning än rätstickning på kanterna.

 9. Cecilia N on 11 Oct 2010 at 18:00

  Stön så elegant! Förstår att den förra blev utsliten.

 10. Annika on 14 Oct 2010 at 20:24

  Verkligen fin!

 11. Tess on 19 Dec 2010 at 17:52

  Din kofta var ju jättefin. När jag kollade garnstudios bild trodde jag inte att det var samma, för den såg ju inte alls så fin ut. Garnstudio borde använda din bild.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment