Smakprov

Jag har länge saknat en lila sjal i min sjalsamling. Men nu är det åtgärdat tack vare min lila Little Leaves shawl. Jag blockade den över natten och fäste trådarna framför TV:n ikväll. Ilsefinsambon (a.k.a. fotografen) har åkt hem-hem för att fira jul så det dröjer nog ett tag innan sjalen fotas ordentligt. I väntan på en ordentligt fotosession får ni ett litet smakprov:

Ett smakprov på min lila sjal

Jag är riktigt nöjd med att jag för första gången lyckats få tydliga uddar i sjalens nederkant. Jag la upp med en lite speciell teknik som jag inte provat förut. En slags blandning av stickad och virkad uppläggning kan man kanske säga. En bra instruktionsfilm finns här. Det tar lite tid att lägga upp (särskilt när man som jag hade 371 maskor) men blir både snyggt och elastiskt.

Mönster: Little Leaves shawl
Stickor: 3,5 mm
Garn: Isager Strik Alpaca 1

6 Responses to “Smakprov”

 1. Boel on 19 Dec 2010 at 21:11

  Fin! Härlig färg och sirligt mönster.

 2. Fröken on 20 Dec 2010 at 8:43

  Men Gud så snygg!

  Tack för tips om uppäggningen. Jag har saknat en sådan variant.

 3. charlotte on 20 Dec 2010 at 13:19

  Vad fin den blev, har nu bestämt mig för att sätta igång med en likadan. Är lite osäker på hur man får på pärlorna med en virknål, har du något bra tips? Eller en bra förklaring?
  Skall kolla upp uppläggningen; just uppläggningar är min svaga sida!
  Ha en riktigt god jul och gott nytt stickår! :)

 4. Madeleine on 20 Dec 2010 at 21:35

  Fy, vad snyggt! Härligt arbete :)

 5. Marie on 21 Dec 2010 at 19:27

  Vilken snygg sjal. En lila sjal är ett måste. Jag har nött ut den första jag gjorde, rätstickning med ganska grova stickor. Mycket enkel men jag har verkligen använt den jättemycket. Nu letar jag efter ett nytt lin/bomullsgarn. MEN det måste ju vara precis den rätta färgen. Är lite nördig när det gäller färger. Jag har letat ett tag och det verkar som om jag får leta ett tag till. Den här gången ska jag försöka mig på ett spetsmönster. Återigen inspirerar du mig till att prova något nytt.

 6. Marie on 22 Dec 2010 at 19:02

  Vill bara önska dig en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Vi ser väl fram emot ett nytt år med inspirerande stickstunder och nya utmaningar? Jag ser även fram emot att ta tag i min längtan att börja sy lite mer, igen. Har sett ett härligt tyg som vore perfekt till en klänning. Kanske det blir en bit tyg till mig själv i julklapp. Jag har en bild i huvudet hur den ska se ut, nu gäller det bara att hitta det perfekta mönstret.
  PS. Är det pärlor instickade i den lila sjalen eller är det snöflingor, man ser, som gnistrar?

Feed on comments to this Post

Leave your Comment