En liten uppdatering

Idag är det 3 veckor sedan vi flyttade in i vårt nya hem och vi börjar göra oss hemmastadda så smått. Det är ju alltid mycket att fixa kring en flytt, men jag tycker ändå att det gått förhållandevis smidigt. Mycket tack vare att vi är så himla nöjda med vårt nya hem. Allt blir liksom lättare och roligare då.

Under hela bostadsjakten har jag samlat energi och lust genom att visualisera hur jag på morgonen tar min tekopp och en smörgås och kliver ut barfota i en trädgård för att äta frukost i morgonsolen. Nu är vi där och jag njuter hela tiden!

Påskhelgen tog vi dock ledigt från fixande och åkte till min familj i Bohuslän. Påskfirande hos min familj innebär i allmänhet trädfällning, eldning, god mat och släktumgänge. Så även i år. På påskafton lyckades vi faktiskt få till en improviserad släktfest med nästan alla kusiner och sysslingar (plus respektive) i min generation. Vi är alla ganska jämna i ålder (jag tror det skiljer 12-13 år mellan äldsta och yngsta). Många av oss är uppvuxna i samma område och resterande har tillbringat stora delar av somrarna där. Så vi har haft mycket hyss för oss tillsammans och det var väldigt kul att träffa alla igen.

Min syster och hennes kille har precis skaffat hund. En stor svart schäfer som mer än gärna hjälpte till att släpa grenar från de fällda träden ner till brasan.

PÃ¥skhund
Foto: Ilsefinsambon

När vi var hem-hemma i påskas fick jag även med mig en häcksax och lite tips om bra verktyg från pappa. Sedan var det bara att åka hem (via en trädgårdsaffär) och ta tag i vår nya trädgård.

Trädgårdsfixande

Förra helgen beskar jag rosor för första gången i mitt liv (och resultatet ser lovande ut vad jag kan bedöma). Idag har vi klippt ner stora delar av häcken på baksidan. Det är säkert inte rätt säsong för att klippa häckar, men vi var tvungna. Häcken var 4-5 meter hög och vi vill ha in mer ljus och skapa lite mer rymd i trädgården. Så det var bara att gå loss med häcksax, grensax och sekatör. Det går en gångväg precis utanför häcken, så vi nöjde oss med att kapa häcken till ca 2 meters höjd (vilket ändå blir en halvering mot innan). Trädgården känns dubbelt så stor och både utsidan och insidan av vårt nya hem känns väldigt mycket ljusare. Nu hoppas jag bara att vi inte förstört eller t.o.m. haft död på häcken :)

Här är en bild på vår uteplats på baksidan (innan häckklipningen dock). Just nu har vi bara en uppsättning utemöbler så bordet står i fotandets stund på framsidan tillsammans med de andra två stolarna. Och min nya, fina tantcykel kommer att få en bättre plats under tak när vi röjt upp lite i gången mellan förrådet och huset.

Uteplatsen på baksidan (nu med mer kvällssol)

Det har blivit väldigt lite stickande på sistone, men ett och annat har ändå hunnit bli klart. Jag hoppas kunna visa bilder på några WIP:s och FO:n inom en inte alltför avlägsen framtid.

5 Responses to “En liten uppdatering”

 1. Marty on 30 Apr 2011 at 17:30

  Oj vad jag känner igen mig! Vi har bott i vårt hus i två veckor. Mycket små-fix. Liten trädgård att upptäcka. Sitta på verandan och njuta. Inget stickat. Klippt ner två häckar. Har bara en stol och ett bord, letar utemöbler. Har varit på återvinningen i Hackefors och fyndat trädgårdsredskap. Familjebesök två helger i rad. Puh! Ert parhus ser fint ut. Visst är det härligt! /Marty

 2. Fröken on 02 May 2011 at 6:43

  Oj, vad ni har hunnit med redan! Det ser så himla mysigt ut med egen liten trädgård. Är glad för er skull!

 3. Johanna on 02 May 2011 at 7:17

  Spännande att se bilder så småningom för att få egen inspiration!

  Häcktips: Klipp av ca 1-2 dm från marken istället. Det skjuter nya skott direkt, och ni får en häck som är buskig och fin ända från marken. På en säsong är det hyfsat uppvuxet igen, om häcken mår bra. Annars, med klippning 2m upp blir det kalt nertill och en massa nya skott på 2m höjd som ibland kan se lite obalanserat och tråkigt ut. Eller så kan man ta ena halvan av häcken vid marken nu, och andra nästa år, så att ni fortfarande har lite insynsskydd kvar.

 4. Iréne on 02 May 2011 at 19:02

  Tänkte skriva att en gammal häck tar man inte död på i första taget, de tål rejäla tag. Håller med Johanna om att det är bättre att klippa ner helt, men själv kommer jag att göra som ni, klippa ca 1,5 meter upp. Har inte hållt efter en av våra häckar så den är lite vildvuxen.
  Lycka till med trädgården och njut av den!

 5. Linda on 15 Jul 2011 at 11:50

  Is there any chance that you could provide the pattern instructions for your Ratstickad Scal i Noro Iro in English on the Ravelry site. It is very lovely & I would very much like to try the pattern.

  Linda

Feed on comments to this Post

Leave your Comment