Jag slöjdar faktiskt fortfarande… ibland

Häromdagen hittade jag senaste numret av tidningen Hemslöjd som jag fick ungefär samtidigt som vi flyttade och då bara lagt åt sidan för att läsa i lugn och ro senare. I morse blev det utmärkt läsning till utefrukosten i vårsolen:

Utefrukost

(Ja, utemöblerna är otroligt slitna och ska antingen bytas ut eller fräschas upp inom kort. Eller i alla fall förses med en duk som täcker över den flagnande lacken.)

Mitt på dagen var mina föräldrar här en sväng och hälsade på och kollade in vårt nya hem. De bor en bra bit härifrån, men var på genomresa och passade på att hälsa på och få lite lunch hos oss. Efter en skaldjursrisotto och en kopp kaffe drog de vidare hemåt. När de åkt tog Ilsefinsambon och jag fram varsin solstol och tillbringade resten av eftermiddagen i halvskuggan på baksidan av huset. Med ett litet avbrott för en glasspromenad.

Avsparkade skor i sommargräset

Jag passade på att sticka och virka lite. Jag har precis börjat på en Teardrop i härligt knallgrönt redgarn (färgen kommer inte riktigt fram på bilden tyvärr). Garnet är Mora från Borgs vävgarner som jag köpte på Hemslöjdsbutiken i Stockholm när jag var på konferens där (inte i butiken tyvärr, men i Stockholm) tidigare i våras.

Knallgrön Teardropssjal

Jag funderade på att dra igång en blockning av min senaste virkade sjal också, men nöjde mig med att fota ett smakprov till bloggen:

Virkad sjal á la mormorsruta

Sjalen är virkad i Ullcentrums entrådiga ullgarn i en härlig cerise-lila-grå randning. Jag kunde nog valt en lite grövre virknål för att få den lite mindre kompakt, men det får bli en hård-blockning istället.

4 Responses to “Jag slöjdar faktiskt fortfarande… ibland”

 1. Ilsefinsambon on 08 May 2011 at 20:35

  Ilsefinsambon har väldigt snygga strumpor, om han får säga det själv!

 2. Emma on 08 May 2011 at 21:18

  Teardrops är jättefin! Den har jag också stickat, då i Drops alpaca.
  Vad tyckte du om senaste Hemslöjd, är det något att försöka få tag i?

 3. maria on 08 May 2011 at 21:27

  Kul att du är tillbaka i bloggandet igen!

 4. Fröken on 10 May 2011 at 20:56

  Äh, lite flagnande färg på bordet är väl inget att bry sig om. Det ser lika mysigt ut med utefrukost ändå!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment