Mysdag

Idag har jag och sambon lagt allt hemmafixande åt sidan och ägnat oss åt sånt vi brukade göra förr (innan flytt, innan bostadsletande). Vi har varvat secondhand-affärer med caféer. Några fynd har det blivit men mest skratt och flams. För min del resulterade turen i en käpp och en fluga, en trave böcker av Moa Martinson (min absoluta favoritförfattare genom tiderna) samt några virknålar.

Loppisfyndad - käpp och fluga

Dagens första fikastopp var lite av en flopp. Dagens andra fikastopp däremot blev ett långt sådant på vårt sommarfavoritcafé. En rabarber- och vinbärspaj med innehåll från caféets egna trädgård och en kopp te i favoritmuggen (som tack och lov var ledig när vi kom):

Sommarfika med stickning och favoritmuggen

Stickningen på bilden är ett gammalt UFO som hade turen att vara på rätt ställe när jag i all hast plockade på mig lite prat- och bilvänliga stickningar inför en konferensresa tidigare i veckan. Den här gången tror jag faktiskt att jag kommer att sticka färdigt den, även om jag fortfarande är lite osäker på om jag kommer att använda den.

Vårt favoritfik på sommaren ligger i och kring en röd liten stuga med en underbar, prunkande trädgård nästan mitt i stan. Allt fikabröd är hembakat och många av ingredienserna kommer från den egna trädgården. Ett perfekt ställe för en långfika en sommardag:

Idag hamnade vi under en underbar syrenbuske

Dagens fika intogs under en magnifik syrenbuske som doftade ljuvligt!

5 Responses to “Mysdag”

 1. Caroline on 15 May 2011 at 8:48

  Åh, det caféet såg ju helt rätt ut för en sådan som mig som älskar faluröda hus med vita knutar och allting som kan passa till sådana hus. Kan man få en ledtråd till var någonstans det ligger? Ha en fin söndag!

 2. Mia on 16 May 2011 at 7:43

  Moa Martinson är en underbar författare. Hon sätter ord på så mycket i den kvinnliga sfären. Och på hur fattigt och orättvist det var förr. Framför allt serien om hennes uppväxt, hur hon och hennes mor klarar sig i sekelskiftets Norrköping är en läsupplevelse.

 3. Helena on 18 May 2011 at 11:09

  Jag googlade bäddkofta och då kom din blogg upp. Hittade inget mönster, men läser din blogg ändå. Rabarberpaj är ett måste, och att hitta ett vackert ställe att äta den på är toppen. Den faluröda färgen är så svenskt, jag bor i Norge, och hör ihop med sommaren.

 4. Démo F. on 19 May 2011 at 10:31

  Åbacka, såklart, men jag är mest avvundsjuk på flugan, så fin!

 5. Iréne on 21 May 2011 at 6:50

  Där var det länge sedan jag fikade. Förr när jag bodde lite söderut på E4:an hände det ibland. Men nu när jag bor lite norrut längs E4:an så blir det aldrig av. Mysigt är det iaf.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment