Katten Karlsson

Den senaste tiden har Ilsefinsambon och jag haft en liten krabat som bott hos oss. En liten hjärtekatt som presenterat sig som Katten Karlsson. Vad han eller hon heter i förnamn har vi inte lyckats luska ut. Det vill Karlsson nämligen inte avslöja för oss, utan håller det hemligt till dess att Karlsson kommer till sitt nya hem.

Häromdagen var det fint väder och Karlsson passade på att klättra upp i ett av våra träd för att se sig omkring. Det blev lite läskigt när grannkatten Elvis gick förbi på sin dagliga runda och Karlsson vågade inte komma ner från trädet förrän jag kom ut och höll vakt.

Efter den upplevelsen hittar vi ofta Karlsson i köksfönstret och spanar ut över trädgården och klätterträdet. När grannkatten Elvis promenerar förbi lägger Karlsson armarna i kors och fnyser lite för sig själv.

Idag bad jag Karlsson posera lite i soffan för att visa upp sig för mina bloggläsare. Först var Karlsson lite blyg, men sen visades den ena posen efter den andra upp framför kameran.

När vi var klara kröp Karlsson ner under en filt i soffan och tittade på TV ett tag. Modellandet var visst inget för den här katten, det var alldeles för krävande. Karlsson säger att det är mycket roligare att leka än att vara fotomodell.

Snart ska Katten Karlsson flytta ifrån oss och vidare till någon som behöver henne/honom bättre. Katten Karlsson har nämligen bott hos oss för att specialtränas för att hjälpa barn med hjärtproblem. Som du kan se har Karlsson själv genomgått en hjärtoperation för ett tag sedan och efter det bestämde Katten sig för att hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Mer om Katten Karlsson och de andra hjärtekatternas uppdrag kan du läsa på http://hjartekatten.blogspot.com.

8 Responses to “Katten Karlsson”

 1. Emma on 28 Aug 2011 at 19:01

  Tjusig hjärtekatt. Min ska också bli blå med vita tassar :)

 2. yngla on 29 Aug 2011 at 9:00

  Vilken fin katt! Och en så söt historia, hoppas att du skickar med den med katten. Mottagaren kommer definitivt få en ljusglimt i den tuffa tillvaron.

 3. teresa on 29 Aug 2011 at 11:13

  Underbart inlägg o underbart projekt!

 4. Linda on 29 Aug 2011 at 11:39

  Underbart :)

 5. Elinor on 29 Aug 2011 at 14:04

  Vilken fining! :)

 6. Anna on 29 Aug 2011 at 15:24

  Vilken underbara saga! Hoppas den följer med Karlsson till sitt nya hem :-)

 7. Hjärtekatten on 03 Sep 2011 at 12:38

  Karlsson är jättefin!
  Han är välkommen till oss. =)

  // Hjärtekatten

 8. Ia on 12 Dec 2011 at 6:35

  Det här var ett underbart inlägg! Hjärtekatten är ett av de sötaste projekt jag har läst om på länge. Nu ska jag bara lära mig virka innan jag gör en hjärtekatt åt min egen lille hjärtepojke.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment