Baskerpåfyllning

Min gamla favirotbasker (den mossgröna) verkar ha försvunnit. Eventuellt ligger den i fickan på någon jacka jag inte använder så ofta, men mer sannolikt ligger den i någon buske någonstans. Så för att förbereda  mig för vintern stickade jag några färgglada baskrar. Den första blev knallgrön:

Gräsgrön basker

Mitt huvud verkar vara lite konstigt format och är dessutom ganska stort, så jag brukar ha svårt att hitta bra baskermönster som passar mitt huvud. För några år sedan hittade jag dock Periwinkle beret och fick till en basker som satt precis som jag ville. Numera utgår jag nästan alltid efter det mönstret när jag stickar baskrar. Den här gången fick jag dock räkna om lite för att få det att passa det betydligt grövre garnet.

Detaljbild på gräsgrön basker

Garnet är Colonia 140 från Handpaintedyarn.com (fast köpt via en kompis garnbutik) i en gräsgrön färg som jag tror hette Verde. Ja använde 4 mm stickor till resåren och 4,5 mm till resten av baskern.

Min masktäthet på 4,5 mm stickor var ca 18,8 maskor på 10 cm och jag lade upp 37 maskor med restgarn och gjorde sedan uppstart och ökningar enligt samma system som i orginalmönstret. Jag stickade 11 cm innan jag började minska för att kunna få plats med mitt stora huvud.

Grösgrön basker

Jag är nöjd med resultatet och tycker att färgen är jättehärlig. Och så gillar jag att garnet är enfärgat men ändå lite melerat så att det blir lite liv i det. Skönt att ha en lite tjockare basker till de lite kallare dagarna också. När jag ändå var i baskerstickartagen blev det två till i samma modell men andra färger. Bilder på dem kommer inom kort.

4 Responses to “BaskerpÃ¥fyllning”

 1. Mia on 22 Jan 2012 at 22:17

  Härligt! Grönt är skönt. Fast inte som vinter. Men nu är det kanske vitt ett tag?

  Ha det gott!

 2. Anna W on 23 Jan 2012 at 23:21

  Jag har också funderat på att sticka eller virka mig en ny huvudbonad. Men det är mycket jag vill göra. Din basker var ju jättefin!

  Annars har jag letat med ljus och lykta efter ett sjalmönster som du tipsar om (stickad sjal i Hair) som verkar omöjlig att få tag på. Ananassjalen har jag däremot hittat mönstret till. :o)

 3. Majstess on 25 Jan 2012 at 23:25

  Ser jättemysig ut!

 4. Saras pyssel on 27 Jan 2012 at 20:39

  Underbar färg – precis som det mesta som du gör! Du har en award att hämta hos mig!

Feed on comments to this Post

Leave your Comment