VÃ¥r!

I dag är det sista mars. I flera veckor har vi haft vår här. Krokus och snödroppar dök upp för ett par veckor sedan, tulpaner och påsklijor är på gång och forsythian börjar knoppas. Vårjackan används flitigt och jag har fått flera fina fikastunder på uteplatsen. Just idag är det dock nollgradigt och snöar, som för att påminna om hur vädret var för ett år sedan.

För ett år sedan kändes våren fortfarande väldigt avlägsen, trots att vi var på väg in i april. Det mesta av snön hade visserligen smält bort, men det var fortfarande vinterjackor, sjalar, mössor och vantar som gällde. Jag och stickvännen M bestämde oss då för att hjälpa våren lite på traven. Vi satte benvärmare på träden och piggade upp dem med färgglada blommor. Jag gjorde en sommaräng för att påminna våren om vad den skulle åstadkomma åt oss:

Stickad sommaräng

Våren får lite hjälp på traven

Ett år senare sitter blommorna i träden fortfarande kvar! Och en säker källa har observerat hur min sommaräng varsamt flyttats åt sidan och sedan tillbaka varje gång flaggan skulle hissas eller halas på den flaggstång där den hamnat. Nu tror jag dock att den har försvunnit. Vi fick många glada leenden och kommentarer från folk i alla åldrar under tiden vi höll på och några stannade och pratade en stund. Och våren kom ju faktiskt det året också. Några veckor senare flyttade vi in i vårt lilla radhus och flytthjälparlunchen kunde (efter viss tvekan) faktiskt intas i trädgården.

Nu hoppas jag att dagens väder är ett tillfälligt bakslag och att våren snart tittar fram igen, utan påminnelser.

5 Responses to “VÃ¥r!”

 1. Mamma on 31 Mar 2012 at 19:46

  Kul att det blommar fint i er trädgård. Känner oss aningen delaktiga i processen. Pappa och jag kunde ana att det skulle bli bra när vi packade lådan i höstas. /Mamma

 2. Emelie on 01 Apr 2012 at 20:53

  Hejsan!
  Jag sitter här i mitt nya hus och har hittat en spinnrock på den gamla vinden här, så nu försöker jag leta på internet efter hur jag kan hitta mer information om denna fina sak. Då fann jag din blogg och ser att du har ett par inlägg om just spinnrockar. Har du något tips på hur man letar upp information? På spinnrocken står det årat och tre bokstäver.. Hoppas jag inte tränger mig på =)
  Mvh Emelie från Falkenberg

 3. Mia on 02 Apr 2012 at 20:07

  Vilken fin sommaräng! Eller våräng, jag tycker de vita blommorna ser ut som vitsippor, just de blommor jag tycker allra mest om. Tänk också att det kan bli så olika garnblommor beroende på färg och garnstruktur. En inspiration.

  Hoppas att du mår fortsatt bra och kan njuta av våren (jaa, den kommer tillbaka!)

 4. fröken c on 17 Apr 2012 at 16:27

  Jag har ett gäng med spexiga frågor till dig, kika förbi!

  http://froken-c.blogspot.se/2012/04/elva-fragor.html

 5. Efwa - Medea on 22 May 2012 at 19:46

  Saknar dig i cybern! Hoppas att du mår bra och att du hinner slöjda lite då och då.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment