Snabbmat: Halloumipasta med broccoli

Förr skrev jag en hel del om matlagning och bakning. Av någon anledning har det inte blivit så mycket av det på länge. Men nu tänkte jag tipsa om min nya snabbmatsfavorit. Ni vet en sån där rätt vi tar till när fantasin tagit slut och vi båda är trötta och hungriga. Det tar ca 15 minuter att laga till.

Till 4 portioner:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater
1 paket halloumiost
1 burk urkärnade kalamataoliver
1 tärning grönsaksbuljong (alt. 1 msk Kund Markattas grönsaksbuljong i pulverform)
ett par rejäla nävar broccolibuketter
3-4 portioner pasta av valfri sort
salt
svartpeppar
ev. cayennepeppar
ev. 1 tsk socker
olja till stekning

Ev. ytterligare smaksättning t.ex. en klick Ajvar Relish, en skvätt rödvin, den där halva burken tacosås som alltid blir stående, lite chilisås, några finhackade soltorkade tomater, en tärnad paprika eller var du nu har hemma i skåpen.

Hacka lök och vitlök och fräs i en skvätt olja tills det blivit mjukt och lite genomskinligt (Obs! Var försiktig så att vitlöken inte bränns, då blir den lite besk). Häll sedan på tomatkrossen och buljongtärningen samt ev. extra smaksättning. Låt såsen puttra i ca 10 min (medan du fixar resten). Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen. Låt broccolin koka tillsammans med pastan i slutet av koktiden (ca 5 minuter för färsk broccoli och 1-2 minuter för fryst broccoli). Smaka av tomatsåsen med salt, peppar, cayenne och ev en nypa socker för att runda av syrligheten något. Tärna halloumin och stek den gyllenbrun i en skvätt olja. Rör ner oliver och halloumi i tomatsåsen precis innan servering. Häll av vattnet från pasta och broccoli och servera.

Vill man ha lite mer protein i maten kan man röra ner en burk kikärtor i tomatsåsen eller servera maten med en klick Keso på toppen. Vill man inte äta pasta kan man förstås välja bulgur, quinoa, matvete eller något annat gott istället.

.

PS. Varför inte satsa på den här rätten som veckans vegorätt (enligt min gamla uppmaning för några år sedan)?

4 Responses to “Snabbmat: Halloumipasta med broccoli”

 1. Anna on 18 Oct 2012 at 14:13

  Låter riktigt gott. Jag är värdelös på vegomat, så det är kul att vidga sina vyer lite. Skriver upp halloumi på handlingslistan och återkommer med utlåtande. /Anna

 2. Annika on 18 Oct 2012 at 18:15

  Tack för receptet!
  Det är alltid kul med något nytt, gott och snabbt!

 3. annasaviga on 20 Oct 2012 at 18:21

  Lagat detta enligt ditt recept i dag. Supergott, kommer att göras flera gånger.

 4. Charlotte on 26 Oct 2012 at 10:42

  Hej! Snabblagade recept behövs ibland och det här provades igår. Jättegott blev det, så mycket smaker som blandades. Tack för receptet och för en fin blogg.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment