Tumvantar med experimenttumme

Stort tack för era fina kommentarer om vårt bröllop!!

Nu till något helt annat… Det är en strykande åtgång på vantar i det här hushållet. Vi har en rätt rejäl hög med udda vantar i en korg i hallen. Dessutom har alla barn på förskolan har ungefär likadana (ni vet de där billiga tum- och fingervantar som hittas i valfri butikkedjas korgar lockvaror vid kassan), så det är svårt att hålla reda på vilka vantar som är vems. Märkningen har en tendens att försvinna, även om man nitiskt suttit på märkt varenda litet plagg som den samvetsgranna förälder man är. Så jag tänkte förena nytta med nöje och sticka upp lite strumpgarnsrester och på så sätt få lite mer unika vantar som är lättare för Lillsefin att själv hålla koll på och dessutom blir de ju i ull så de värmer förhoppningsvis bättre en köpevantarna.

wpid-2015-11-04-11.20.52.jpg.jpeg

Efter att ha tittat lite på hur dessa köpevantar är konstruerade bestämde jag mig för att testa en ny sorts tumme. Om det funkar så blir det en “latmask-tumme”. Det återstår att se om tummen är så smart som den verkar i mitt huvud. För om tummen är så enkel som jag tänker mig så borde någon redan ha kommit på det här före mig och jag kan inte påminna mig att jag sett någon sådan tumme förut. Så vi får väl se helt enkelt…

.

PS. Jag kan knappt tro att den lilla köpevanten som jag tog med på bilden har passat på Lillsefins händer en gång i tiden.

3 Responses to “Tumvantar med experimenttumme”

  1. Ewa Svensson on 07 Nov 2015 at 14:01

    Ser fram emot slutrapport av tumstickningen – spännande med ny konstruktion!

  2. irenejb on 07 Nov 2015 at 14:50

    Egenstickade vantar är bäst på förskolan! Minns att jag stickade (eller virkade) vantar till mina barn. De kom alltid tillbaka till deras platser trots avsaknad av märkning. Och då hade dagiset fyra avdelningar! Tror att det framförallt var personalen som hade koll på alla randiga vantar av restgarner, så för oss fungerade det :)
    Spännande med tumkonstruktion också.

  3. Efwa on 09 Nov 2015 at 20:00

    Vad spännande med en ny tumkonstruktion. Hoppas att det blir ett mönster av det. I så fall vill jag gärna sticka sådana vantar till mina två små barnbarn.

Feed on comments to this Post

Leave your Comment