Hantverk

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av hantverk. Jag har ett fint textil-arv från mormor och farmor som jag är tacksam för och stolt över. Hantverksintresset sattes inom parentes någon gång i tonåren men har på senare år pockat på alltmer uppmärksamhet och är nu utan tvekan min stora passion.

Jag tycker om att jobba med naturmaterial och att improvisera efter mina egna idéer. Ibland utgår jag från färdiga mönster, ibland gör jag mina egna. Jag inspireras av traditionellt hantverk och nya trender och pusslar ihop det till något som blir mitt eget.

På mina hantverkssidor visar jag bilder och beskriver de saker som jag skapat på senare år. Det finns också länkar till dessa sidor ute till vänster som gör det lättare att navigera mellan de olika hantverkssidorna.

PS. Du missar väl inte min blogg: http://www.webtrotter.se/ilsefin/

Hantverk

5 Responses to “Hantverk”

 1. Helena on 24 Feb 2007 at 19:18

  Efter att ha tittat på alla dina alster så känner jag mig imponerad. Vilken mångsidighet och vilken förmåga att få klart saker!
  Textilen verkar helt klart vara ditt element.
  Med vänlig hälsning!

 2. Marie on 17 May 2008 at 18:57

  Som “på-nytt-född” hantverkare letade jag efter en site med bra tips och ideer. Din hemsida tilltalade mig på en gång. Snyggt upplagd sida, snygga färger och sidhuvud avgjorde att jag stannade och vart nyfiken att titta mera. Jag “hantverkade” mycket i slutet av 70-talet och början på 80-talet. Jag gick en lanthushållsskola i Järvsö våren 1977, det var verkligen lärorikt och skoj. Där lärde man sig grunderna inom flera hantverksområden. Sen kom jobb och barn osv. Men idag då barnen är stora och jag har egen tid att ta upp allt hantverk igen. Det är så kul. Jag har gjort ponchon med hål mönster, i garnet Kalinka, efter din beskrivning, nästan. Jag har aldrig stickat i så tunnt garn så mönstret blev inte så bra men jag stickade ponchon i slätstickning istället och imorgon ska jag sy ihop den. Spännande. Sen jag jag hittat till Garnverket i Linköping och där har jag handlat en hel del. Sen har jag börjat exprimentera med pärlor, brocher och hårsmycken. Jag har bakat och lagat ifrån dina recept, virkat osv osv. Vill med dessa rader tacka dig för du inspirerat mig att ta tag i det slumrande intresse jag har för hantverk. Jag är djupt imponerad på allt du gjort och hunnit med. Tack än en gång för att du fått igång mig //Marie

 3. blipp on 23 Jan 2009 at 20:24

  hej, jag gillar din sida, både innhåll o själva webtrotter, hur hittar jag en webtrotter sida? letar men finner den inte, har du tid så ge mig en länk, tackar på förhand gör
  blipp som nu skall sticka lite till. Skall snart ge mig på en tröja inspirerad från din sida, köpte igår garn från butiken du länkade till….känner mig som en härmapa!
  hejhej

 4. Johanna on 17 Oct 2011 at 14:19

  Hej!
  Vilka fina saker du stickat!! Jag undrar om du stickar på beställning och säljer eller om du kan rekommendera mig nån bra sida? Jag är ute efter en sjal, mössa och vantar!

 5. Anki on 28 Apr 2012 at 10:12

  Hej!

  Halkade in på din sida och blev glad över att se att gamla garntraditioner förs vidare, har själv jobbat mycket med silke och spunnit garn av mina angorakaniner och angoragetter. Min MS-sjukdom satte dock stopp för att klippa kaniner och spinna garn men har hittat en del fina angora som jag färgar efter eget tycke och smak.

  Jobbar även där med silke som jag tagit från Tyskland, entrådigt och glänsande. Bara att hålla i dessa matrial gör mig lycklig men samtidigt olycklig att mina händer nu inte duger mycket till.

  Blir däremot väldigt glad när mina färgade garner uppskattas av konsthantverkare. Roligt att se någon som delar mitt intresse. Du är välkommen att kontakta mig om du vill prata garner, färger och kvalitét. eftersom du verkar vara en duktig stickerska och kan göra det som jag tyvärr inte längre kan kanske mina garner och tankar kring dessa kan vara ett intresse för dig.
  http://www.swescot.n.nu/

  “BE GOOD OR BE GOOD AT IT”
  Anki

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment