Min lilla pärla

Min första bil var en liten Opel Corsa av årsmodel 1994. En liten vit, rund och bullig bil, jag döpte den snabbt till ”Min lilla pärla”. Den gick inte så väldigt fort, men en gång på Autobahn fick jag upp den i 158km/h. Då var jag stolt över min lilla bil. Vi låtsades inte höra när mitt ressällskap påpekade att det var nerförsbacke, min lilla pärla och jag.

Okej, den kändes väldigt liten ibland, som när jag skulle flytta 35 mil och skulle packa den full med saker. Men eftersom jag själv är ganska liten så passade vi mycket bra ihop. Min syster hävdade att man borde ha hjälm när man körde den, men det fnös vi bara åt min lilla pärla och jag.

Efter några år fick den konkurrens av dåvarande pojkvännens Audi A4 av senaste modell, med metalliclack, turbomotor och lättmetallfälgar. Jag var lite bekymrad för att min lilla pärla skulle känna sig hotad av den stora temperamentsfulla bilen. Efter en del klurande fann jag och min bror lösningen, vi döpte vi den till El Corsa del Diablo. Och jäklar vad kaxiga vi blev av det, El Corsa del Diablo och jag.

Nu är det många år sedan jag sålde min lilla pärla, för det är vad den alltid kommer att kallas i mitt minne. Tack och lov köptes den av bekanta som lovade att ta väl hand om den lilla bilen. Jag undrar ibland hur den har det och om den minns mig och våra äventyr. Vi hade en fin tid tillsammans, min lilla pärla och jag.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment