Sagan om Hjärta och Hjärna

Den logiskt resonerande kvinnan i min hjärna var så upptagen med att analysera alternativen, väga fördela mot nackdelar och tänka igenom möjliga problem och konsekvenser inför Det Stora Beslutet.

Att hon inte märkte hur den känslosamma lilla flicka som bor i mitt hjärta för en gångs skull vågade sticka ut hakan och ta ett beslut på egen hand, utan att vänta in det omfattande beslutsunderlaget.

Hjärnkvinnan djupa koncentration bröts av en mjuk hand. När hon tittade upp mötte hon Hjärtflickans stolta blick och tvingades inse att i sin iver att fatta Det Rätta Beslutet hade hon blivit omkörd av den lilla Hjärtflickan som inte brytt sig om att vänta på den välgjorda analysen, utan litat på sin känsla.

När Hjärnkvinnan efter en stunds förvirring åter mötte Hjärtflickans blick kände hon till sin egen stora förvåning ett leende sprida sig över sitt annars så koncentrerade ansikte. Beslutet var fattat och det var ett bra beslut baserat på goda, om än lite ovanliga, grunder.

Hjärnkvinnan sträckte fram sin högra hand för att skaka Hjärtflickans hand i beundran och fann sig i nästa ögonblick insvept i Hjärtflickans späda armar i en kärleksfull kram. Hjärtflickans lugn smittade av sig och inga hinder var längre stora nog att ha betydelse.

Tillsammans satte de sig ned för att reda ut det praktiska.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment