Vardagsfobi 3

För ungefär ett år sedan köpte jag och min sambo bil, en ganska trevlig bil av hyfsat ny årsmodell. När vi inte använder den så står den i ett garage som vi delar med 2 grannar.

Eftersom vi båda går eller cyklar till jobbet så använder inte bilen dagligen. Däremot använder vi den rätt mycket på kvällar och helger för att ta oss till och från olika aktiviteter.

Ganska snart började jag lägga märke till att det alltid var lika många bilar i garaget när jag hämtade bilen som när jag parkerade den där. Om det var tomt när jag körde iväg var det tomt när jag kom tillbaka och stod den gröna Golfen där men inte den blå Opeln kunde man ge sig den på att det var likadant när jag kom tillbaka.

När detta inträffat tillräckligt många gånger för att jag tydligt skulle se mönstret började jag fundera på vad garagegrannarna tror om oss som köpt en fin bil, men aldrig verkar använda den, för det måste ju vara så det ser ut? Ur deras perspektiv står alltid vår bil där. De måste ju tycka att vi gjort en helpuckad affär eller att vi är mycket slösaktiga!

Jag försöker intala mig att vårt användande av bilen egentligen är mycket sundare och trevligare än garagegrannarnas. Jag menar de verkar ju mest köra till och från jobbet, medan vi faktiskt tar oss dit på ett hälsosammare sätt och sedan har en massa kul för oss på kvällarna. Men det hjälper inte. För de ser ju inte att det är så, de ser ju bara en bil som alltid står på sin plats i garaget.

Det händer ju faktiskt någon enstaka gång att jag kör iväg från ett tomt garage och kommer tillbaka till ett fullt garage är lättnaden stor. Tyvärr inträffar det mycket sällan.

Kanske skulle jag skriva ett brev till dem och förklara? ”Kära garagegranne, det är inte som du tror, vi använder faktiskt bilen rätt mycket…”.

One Response to “Vardagsfobi 3”

  1. Karin on 21 Mar 2009 at 10:15

    Fniss! :D Tycker det är kul och intressant med allt du tänker, och roligt att se dina alster och texter!
    Ha en fin helg!
    //Karin

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment