Kryddkakor med nötter och russin

Kryddiga kakor med nötter och russin

Kryddkakor med nötter och russin

ca 40 st

Ingredienser:

  • 75 g smör eller margarin
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl rÃ¥socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rÃ¥gmjöl
  • ½ dl havrekli
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk ingefära
  • 1 dl russin
  • 1 dl nötter eller mandel (gÃ¥r säkert bra att byta mot solroskärnor om man vill)

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ihop smör, socker och ägg (jag brukar köra smöret 10sekunder på låg effekt i mikron för att mjuka upp det lite). Rör ner mjölblandningen i smeten. Finhacka russin och nötter och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen 8-10 minuter i 175 grader. Låt svalna.

3 Responses to “Kryddkakor med nötter och russin”

  1. Malin on 27 Oct 2007 at 19:26

    Mums! Det kakorna måste jag testa någon gång.

    Det var ett fint tillskott du fått till ditt stickbibliotek. Kanske dyker någon av de upp på ett café nära mig någon gång? :)

  2. Catrin on 06 Nov 2007 at 16:33

    Testade söndags, och jag tog med mig till jobbet. De gick åt försvinnande fort! Mycket goda!

  3. Hanna on 20 Dec 2007 at 13:47

    Manipulerade lite med grundreceptet; hade ingen ingefära sÃ¥ det fick bli med lite nymalen muskot istället, inget rÃ¥socker heller (ja vet, skafferiet gapar tomt!) sÃ¥ jag skedade i nÃ¥gra matskedar honung, och rÃ¥gmjölet blev utbytt mot lika delar gramhamsmjöl och vetekli… Slängde i en tesked vaniljsocker ocksÃ¥, mest för att fÃ¥ den där härliga nybakta doften i köket när kakorna är i ugnen. Hoppas nu pÃ¥ att reslutatet ska bli ätbart, Ã¥gra minuter kvar i ugnen bara….

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment