Morotsmuffins

Morotsmuffins

Morotsmuffins

Ca 18 st i muffinsplåt för 12 formar

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1-1½ dl rÃ¥socker
  • 2-3 morötter
  • 2 dl yoghurt eller fil
  • ½ dl olja
  • 4 dl dinkelmjöl (gärna fullkorn)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • Saften av en lime (eller ½ citron)

Glasyr

  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • Liten skvätt limesaft och ev rivet limeskal

Sätt ugnen på 225°C. Skala och riv morötterna. Blanda de torra ingredienserna separat. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt morot, yoghurt och olja i äggblandningen. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Klicka ut smeten muffinsformarna (de ska vara ungefär halvfulla). Grädda i mitten av ugnen 15-17 min.

Glasyr: Rör ihop philadelphiaost och florsocker samt citron- eller limesaft. Bred glasyren över muffinsarna strax innan servering.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment