Pepparkaks-skorpor

Pepparkaks-skorpor

Pepparkaks-skorpor 

ca 30 st

Ingredienser:

  • 50 g margarin eller smör
  • 0,5 dl rÃ¥socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 3 ½ dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Rör ihop margarinet med socker och sirap. Tillsätt ägget. Stöt kardemummakärnorna, och blanda med de torra ingredienserna (inkl kryddorna) separat. Rör sedan ner detta i socker- och margarinröran. Arbeta ihop till en deg. Forma små kulor som du plattar till lite med tummen och lägg dem på en plåt med baklåtspapper. Grädda på 175 grader, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt skorporna svalna på ugnsgallret.

Inspirationen till receptet kommer frÃ¥n ICA-förlagets “Sju sorters kakor”, men jag har ändrat det mesta :)

One Response to “Pepparkaks-skorpor”

  1. linnea on 07 Sep 2011 at 19:31

    kan man byta ut ägget mot något annat?
    undrar pga att jag är lakto-vegetarian.
    mvh linnéa :)

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment