Enkel kycklingpaj med paprika och keso

5-6 port

Deg:

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk

Fyllning

  • 2-3 kycklingfiléer
  • ca 10 champinjoner
  • 1-2 tsk sambaloelek (väldigt starkt sÃ¥ var försktig)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 250g Keso naturell (en liten burk)
  • 1 burk creme bonjour vitlök och örter
  • Riven ost
  • salt
  • peppar

Tillagning:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

Strimla kycklingen. Skala och hacka löken och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek kycklingen i lite olja tillsammans med sambal oelek. Bred ut kycklingen i pajskalet. Stek lök, champinjoner och paprika, höll det över kycklingen i formen.

Blanda Keso, Creme bonjour och ost till en röra bred det över pajen. Strö över lite riven osst. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med en god sallad.

One Response to “Enkel kycklingpaj med paprika och keso”

  1. Karin on 18 Aug 2008 at 19:49

    Gjorde denna till middag, jättegod!

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment