Bönsallad

Ingredienser:

  • 1 burk Kidneybönor
  • 1 burk Kikärtor
  • 3 msk vinäger (Balsam? Vitvins? Välj den du gillar bäst)
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten rödlök
  • 1 paprika
  • 1 msk senap (Dijon? Slotts? Ta favoriten!)
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Tillganing:

Jag är lite lat när det gäller bönor och brukar faktiskt köra med konserverade. Det går förstås jäääättebra att blötlägga, koka etc om man vill det.

Hacka löken och tärna paprikan Skölj bönorna noga och häll dem sedan i en skål. Rör ner vinäger, olja, lök, paprika och senap. Smaka av med salt och peppar och rör sist ner lite hackad persilja.

Låt salladen stå och smaka ihop sig några timmar innan det är dags att äta. Rör om lite innan servering.

Den här salladen fungerar till i princip vad som helst. Den är jättegod både till tacos och fiskgratäng.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment