Ädeloststuvad spenat med kidneybönor

Ädeloststuvad spenat med kidneybönor

Ädeloststuvad spenat med kidneybönor (4-6 port)

  • 400g spenat (färsk eller fryst)
  • 100g ädelost (ex Kvibille special)
  • 4 dl kidneybönor (kokta eller konserverade)
  • 3-4 dl mjölk
  • 2-3 msk mjöl
  • 1-2 msk olja
  • örtsalt (okej, vanligt gÃ¥r ocksÃ¥ bra, men jag tycker örtsalt är godare)
  • peppar

Fräs spenaten i en stekpanna tills den mjuknat och eventuell vätska har dunstat. Häll oljan i en kastrull och värm till medeltemperatur, rör ner mjölet med en visp och häll sedan direkt på mjölken och rör tills mjölet löst sig i mjölken. Låt sjuda lite lätt. Smula sedan ner ädelost och häll ner spenat och rör om ordentligt så att osten får smälta. Tillsätt kidneybönorna och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och en god sallad.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment