Broccoligratäng

3-4 portioner

Ingredienser:

  • 2 broccolibuketter
  • 10-15 cm purjolök
  • 3-4msk sÃ¥smjöl (vanligt mjöl, eller maizena funkar ocksÃ¥)
  • 1 burk crème fraiche (ca 2 dl)
  • 1 paket matlagningsgrädde (ca 2,5 dl)
  • Mjölk
  • Riven ost
  • 0,5-1 dl vit vin (matlagningsvin gÃ¥r bra)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

Kapa av det mesta av stammen på broccolibuketterna, och skölj broccolin. Koka broccolin i ca 3-4 minuter i saltat vatten. Hacka purjolöken. Fräs purjon i olja eller margarin i den kastrull som såsen ska göras i. Strö över det mesta av mjölet och häll genast på vätska i form av grädde, crème fraiche och ev mjölk, under omrörning. Smaksätt med matlagningsvin, buljong, salt och peppar. Låt koka ihop tills det tjocknar.

Bred ut broccolin i en ungssäker form, häll över såsen och strö över lite ost. Grädda i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment