Gorgonzolapasta

4 portioner

Ingredienser:

  • 400g pasta (penne blir bäst)
  • 100g stark gorgonzola (ex Kvibille gräddädel)
  • 120g mild gorgonzola (ex Magor frÃ¥n Galbani)
  • 50 g smör
  • ½ dl matlagning
  • parmesanost
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Tillagning:

Koka upp pastavatten. Hetta upp stekpannan till medelvärme. Smält smöret utan att det bryns. Lägg i de två gorgonzolabitarna och rör om då och då till dess att de smält. D ska inte koka eller brännas vid.

Lagg i pastan i kastrullen när vattnet kokar och ställ timern en minut mindre än den koktid som står på paketet. Häll grädden i ostsåsen och dra ett par drag med pepparkvarnen över.

När pastan kokat klart häller du av vattnet mha ett durkslag och lägg sedan pastan i ostsåsen under ett par minuter så att pastan suger upp så mycket som möjligt. Rör om då och då.

Portionera upp pastan och riv ca 1msk parmesan över varje tallrik.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment