Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

4 portioner

Ingredienser:

  • 2-3 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 3 paprikor
  • ½ chilifrukt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5-6 soltorkade tomater
  • 1½ tsk kummin
  • 1 liter buljong (jag använder tärning)
  • ½ dl tomatpuré
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 dl Youghurt eller creme fraiche till servering

Tillagning:

Finhacka lök, vitlök och chili, tärna paprikorna, riv morötterna grovt och skiva potatisarna. Fräs de hackade och tärnade grönsakerna i lite olja i en stor kastrull tills löken mjuknat och fått lite färg.

Låt de soltorkade tomaterna mjukna i lite ljummet vatten, hacka dem därefter fint. Stöt kummin i en mortel för att få fram mer smak. Rör sedan ner soltorkade tomater, kummin och tomatpuré tillsammans med grönsakerna och rör om ordentligt. Häll över buljongen och låt soppan koka under lock i 15-20 minuter. Jag tycker om att mosa till potatisen lite med en visp mot slutet, men det är ju en smaksak.Smaka av med salt och svartpeppar och häll eventuellt på en liiite skvätt vatten och du vill ha soppan lite tunnare. Avsluta med att röra ner finhackad persilja.

Servera med ett doppvänligt bröd och en klick youghurt eller creme fraiche och en stor kanna vatten.

One Response to “Gulaschsoppa”

  1. E on 26 Mar 2007 at 14:59

    Hej
    jag spanar efter soppan på rotselleri, men den kanske inte låg å skvalpade här?

    Kram!

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment