Lättlagad pasta med piri-piri

4 portioner

Ingredienser:

  • 400g spagetti
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm söndersmulad piri-piri
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk ströbröd
  • Parmesanost
  • NÃ¥gra kvistar bladpersilja

Tillagning:

Koka upp pastavattnet (4 msk grovsalt till 4 l vatten – det enda som ger rätten sälta därför viktigt!). Lägg i spagettin när vattnet kokar, rör om efter nÃ¥gon minut sÃ¥ att strÃ¥na inte klibbar ihop. Hacka bladpersilja och skala och skiva vitlöksklyftorna.

Hetta upp en stekpanna (medelvärme) och häll i oljan. Lägg i den skivade vitlöken när pannan blir varm (den fÃ¥r inte bli sÃ¥ het att det börjar ryka om den). Rör om. Vitlöken ska inte bli mörk, dÃ¥ är värmen för hög. Lägg i piri-pirin (överdosera inte – det är en mycket stark krydda). Rör om och lÃ¥t det dra i nÃ¥gra minuter. Höj sedan värmen och lägg i ströbrödet.

Häll pastan i ett durkslag så att vattnet rinner av. Lägg pastan i pannan med olja och rör om. Låt allt fräsa tillsammans i någon minut.

Riv lite parmesan ost och strö lite grovhackad persilja över tallriken.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment