Rödbetsbiffar med fetaostsås

Rödbetsbiff med fetaostsås

Rödbetsbiffar med fetaostsås (6-7 port)

  • 3 rödbetor
  • 2,5 dl gröna linser (torr volym)
  • 1 tärning buljong
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl havrekli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 1½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 75g fetaost
  • 1 msk soja

Koka linserna enligt beskrivning på förpackningen (ev något över tiden för att få dem lite mosiga) tillsammans med buljongtärningen. Häll av vattnet från linserna och mosa dem lite med en gaffel. Skala och riv rödbetorna grovt. Finhacka vitlöken. Blanda linser, rödbetor, vitlök, ägg, havrekli och ½dl matlagningsgrädde. Låt gärna smeten stå och dra ihop sig i en halvtimme (det går att steka direkt, men blir lite kladdigare). Värm stekpannan till medelvärme och klicka ut smeten i lagom stora biffar. Stek 3-4 minuter på varje sida.

När du tagit upp de sista biffarna ur pannan häller du resten av matlagningsgrädden i stekpannan och låter den koka ihop lite. Smaka av med soja och avsluta med att smula ner fetaosten.

Servera med tex ris eller risini och lite goda grönsaker.

One Response to “Rödbetsbiffar med fetaostsÃ¥s”

  1. L8 on 06 Apr 2008 at 15:53

    Tack för receptet! Nu ska jag laga och se hur det smakar :)

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment