Squash-lasagne

Squashlasagne

Squash-lasagne

4-5 personer

  • 1 stor squash
  • 300g sojafärs
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk creme fraiche chili & paprika
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk mjöl
  • 1 paprika i din favoritfärg
  • 1-2 dl smakrik riven ost
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar

Finhacka lök och vitlök samt tärna paprikan. Fräs grönsakerna tills löken mjuknat i lite olja. Tillsätt färsen och låt fräsa i några minuter. Rör ner mjölet i creme fraichen, och rör ner det i såsen tillsammans med de krossade tomaterna. Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

Hyvla squashen på längden med osthyvel. Varva squashskivor och färsröra i en ungsfast form. Börja och sluta med ett tunt lager färsröra. Squashskivorna används alltså som lasagneplattor. Eftersom squashen inte sväller som pastan gör du squashlagren lite tjockare än om du använt vanliga lasagenplattor. Avsluta med att strö över riven ost av din favoritsort.

Grädda i ugnen på 200grader i ca 30 minuter

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment