Svamp- och basilikalasagne

Svamp- och basilikalasagne

Svamp- och basilikalasagne 

5-6 portioner

  • Lagom mÃ¥nga lasagneplattor
  • Ca 20 champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 paket färskost vitlök och örter (200g)
  • 250g keso naturell
  • 2 dl sojagrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2-3 msk mjöl
  • 1 näve färsk basilika
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Grovhacka svamp, lök och vitlök och fräs det mjukt i en skvätt olja i en kastrull eller stekpanna med höga kanter. Strö över mjölet och rör ner grädde och creme fraiche låt koka ihop någon minut. Smula sedan ner buljongtärningen och klicka i färskost och keso. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner grovhackad, färsk basilika.

Varva svampsås, spenat och lasagneplattor i en ugnsfast form avsluta med ett lager svampsås och strö över den rivna osten. Grädda i ugn på temperatur och tid enligt lasagneplattepaketet.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment