Svamp- och kesobiffar

4 portioner

Ingredienser:

  • 250g Keso (en liten burk)
  • 8-10 champinjoner (eller motsvarande mängd annan svamp)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk eller matlagninggrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl havregryn
  • Örtsalt, tex Trocomare
  • Peppar
  • Ev. persilja

Tillagning:

Hacka svamp och vitlök samt riv löken. Fräs detta tillsammans med en liten skvätt vatten (eller olja om du hellre vill det). Rör ihop Keso, svampfräs, ströbröd, havregryn, ägg och mjölk till en smet. Smaksätt med örtsalt och peppar och ev persilja.

Klicka ut smeten i stekpannan och stek biffarna 4-5 minuter på var sida på medeltemperatur.

Servera tex med ungsrostade rotfrukter och tomatsås.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment