Veggogryta med viltsmak

ca 4 port

  • 1 bit rotselleri
  • 1-2 morötter
  • ca 10 champinjoner
  • 1 msk smör el olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl outspädd vinbärssaft
  • 1,5 dl rött vin (eller vatten, om du inte har rödvin)
  • 1 buljongtärning
  • 6 krossade enbär
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk soja

Tillagning:

Tärna rotfrukterna och förkoka dem i ca 5 min i lättsaltat vatten. Grovhacka champinjonerna och fräs dem tillsammans med rotsakerna i smör eller olja i ca 5 minuter.

Rör ner crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i pannan. Låt koka ihop under lock ca 10 min (funkar utan lock men ev. behöver man då tillsätta lite vätska utan lock). Servera med ris.

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment